Klantenservice

We hebben de belangrijkste vragen verzameld en van beknopte en duidelijke antwoorden voorzien, zodat je snel de informatie kunt vinden die je zoekt. Lees verder om meer te weten te komen over onze meestgestelde vragen en hoe we jouw vragen kunnen beantwoorden. Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op!

FAQ

1. Gevel impregneren
1.1. Kun je zelf je gevel impregneren?

Absoluut, het is zeker mogelijk om zelf je gevel te impregneren. Gelukkig is het impregneren van een gevel ook niet moeilijk. Met de juiste instructies en het juiste impregneermiddel kun je zelf impregneren zonder de hulp van iemand anders. Bekijk onze video waarin we je uitleggen hoe je je gevel kunt impregneren.

1.2. Waarom zou ik mijn gevel impregneren?

Het impregneren van je gevel kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen, zoals lekkages en schimmelvorming. Dit kan de levensduur van je gevel verlengen en de onderhoudskosten op de lange termijn verminderen.

1.3. Kan ik elk type gevel impregneren?

Bijna alle gevels, waaronder die van baksteen, beton en natuursteen, kunnen worden geïmpregneerd. Het is echter van groot belang dat het oppervlak volledig schoon en droog is alvorens te beginnen met het impregneren.

1.4. Hoe vaak moet ik mijn gevel impregneren?

Het impregneren van je gevel hoeft niet vaak te worden gedaan. De meeste impregneermiddelen hebben een levensduur van enkele jaren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan de elementen. Het is raadzaam om het impregneren van je gevel om de vijf tot tien jaar te herhalen.

1.5. Wanneer kan ik mijn gevel het beste impregneren?

Om je gevel te impregneren, is het essentieel dat deze grondig schoon en droog is. Het is daarom verstandig en gebruikelijk om voorafgaand aan het impregneren de gevel(s) te reinigen met behulp van een hogedruk- of gevelreiniger. Nadat de gevel(s) zijn gereinigd, moeten ze goed drogen. Dit proces verloopt sneller als de zon schijnt en er wind is. Als de temperatuur echter onder de 5 graden Celsius ligt, is het raadzaam te wachten met het impregneren tot de temperatuur hoger is. Bij lage temperaturen zal de muur het impregneermiddel namelijk niet goed opnemen.

1.6. Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn gevel?

Er zijn drie verschillende soorten impregneermiddelen van Ventosil die kunnen worden gebruikt bij het impregneren van gevels: Ventosil WB8 is op waterbasisVentosil TK8 en Ventosil-TK6 zijn op oplosmiddelbasis.

Als je gevel van baksteen is en nog nooit is behandeld met impregneermiddel dan kun je het beste gebruik maken van een impregneermiddel op waterbasis (WB). Als je echter niet zeker weet of jouw gevel al eerder is geïmpregneerd, of als je weet dat dit al is gedaan, dan kun je het beste een impregneermiddel op basis van oplosmiddel (TK) gebruiken.

1.7. Hoe impregneer ik mijn gevel?

Stap 1: Zorg ervoor dat je gevel droog en schoon is voordat je begint met het impregneren.

Stap 2: Dek de ramen en het straatwerk af om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

Stap 3. Monteer de open spuitlans op je gloria spuit;

Stap 4. Vul de drukspuit met het impregneermiddel en breng deze op druk.

Stap 5. Breng het impregneermiddel van boven naar beneden in banen van ongeveer 1 meter aan op de gevel. Werk steenlaag voor steenlaag totdat de gehele muur volledig nat is.

Stap 6. Verwijder het afdekmateriaal en controleer de ramen op eventuele vlekken. Indien nodig, verwijder de vlekken dan met een droge doek. Laat de gevel verder drogen.

Wanneer de gevel volledig droog is, zal deze voor de komende 10 jaar optimaal beschermd zijn tegen vocht en vuil!

2. Dak impregneren
2.1. Kan ik zelf mijn dak impregneren of moet ik een professional inhuren?

Het is mogelijk om je dak zelf te impregneren als je ervaring hebt met dakwerk en vertrouwd bent met het werken op hoogtes.

2.2. Waarom wil ik mijn dak impregneren?

Door je dak te impregneren kun je lekkages voorkomen en de groei van mos en algen verminderen, waardoor je dak langer meegaat en je op de lange termijn bespaart op onderhoudskosten. Het impregneren zorgt ervoor dat de dakbedekking waterafstotend wordt, wat resulteert in minder water en vuil dat in je dak kan binnendringen. Maak je dakpannen, leistenen of dakplaten waterafstotend en voorkom schimmels, vuil en lekkage!

2.3. Kan ik elk type dak impregneren?

De meeste daken kunnen worden geïmpregneerd, inclusief platte daken, hellende daken en dakpannen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint met het impregneren.

2.4. Hoe vaak moet ik mijn dak impregneren?

Het impregneren van je dak hoeft niet vaak te worden gedaan. De meeste impregneermiddelen hebben een levensduur van enkele jaren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan de elementen. Het is raadzaam om het impregneren van je dak om de tien jaar te herhalen.

2.5. Wanneer kan ik mijn dak het beste impregneren?

Om je dak effectief te impregneren is het belangrijk dat de dakpannen, leistenen of dakplaten droog en schoon zijn. Je kunt het dak schoonmaken met een hoge druk reiniger en het daarna ongeveer 24 uur laten drogen. Als de weersomstandigheden goed zijn, kan je dak sneller drogen door zon en wind. Let er wel op dat het impregneren van je dak bij temperaturen onder de 5 graden niet wordt aangeraden. Bij lagere temperaturen kan het dak het impregneermiddel namelijk niet goed opnemen en het betreden van het dak kan gevaarlijker zijn.

2.6. Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn dak?

Bij het impregneren van je dak kun je gebruik maken van oplosmiddel-houdend impregneer (Ventosil-Dak10) of water dragend impregneer (Ventosil-Dak25). De werking van deze beide middelen is hetzelfde. Goed om te weten is dat het impregneermiddel op waterbasis vrij is van oplosmiddel. Ventosil-Dak25 is dus beter voor het milieu!

Verzeker jezelf daarnaast voordat je begint ervan dat je de nodige producten hebt om de applicatie van het impregneermiddel zo effectief en gemakkelijk mogelijk te maken:

2.7. Hoe impregneer ik mijn dak?

Stap 1. Zorg ervoor dat je dak droog en schoon is en dek eventuele dakramen af om vlekken te voorkomen; 

Stap 2. Vul de Gloria Prima 5 met het impregneermiddel en breng de spuit op druk;

Stap 3. Breng het impregneermiddel gelijkmatig van boven naar beneden aan totdat het dak helemaal nat is;

Stap 4. Verwijder het afdekmateriaal van je ramen en controleer op eventuele vlekken. Als er vlekken aanwezig zijn, veeg deze dan weg met een droge doek.

Stap 5. Je bent klaar! Laat je dak nu ongeveer een dak drogen en je dak is voor 10 jaar optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

3. Hout impregneren
3.1. Kan ik zelf hout impregneren?

Het is zeker mogelijk om zelf hout te impregneren. Wij bieden een hoogwaardig impregneermiddel aan dat geschikt is voor diverse soorten zacht hout, zoals tuinhout, steigerhout, houten garages, schuren, schuttingen, vlonders, carports, tuinmeubels, en meer. Het impregneren van hout is eenvoudig met behulp van een vloeistof. Hierdoor wordt het hout water- en vuilafstotend gemaakt.

3.2. Waarom wil ik hout impregneren?

Het impregneren van hout is zeer nuttig, omdat het het hout beschermt tegen aantasting, het waterafstotend maakt en de levensduur van het hout tot wel vijf keer kan verlengen. Bovendien is het milieuvriendelijk, kan het in elke gewenste kleur worden overschilderd zonder dat beitsen nodig is, en voorkomt het de vorming van mossen en algen op het hout. Het impregneermiddel verduurzaamd het hout waardoor schimmel- en insectenwerende stoffen worden doordrongen in het hout.

3.3. Wanneer kan ik hout het beste impregneren?

Het is mogelijk om hout op elk moment zelf te impregneren, zolang het hout maar droog is. Het is dus belangrijk om het hout grondig schoon te maken en te ontdoen van zand, zaagsel en ander vuil voordat je begint. Wanneer het hout schoon en droog is, kun je beginnen te impregneren.

3.4. Wat heb ik nodig om zelf hout te impregneren?

Zelf hout impregneren gaat eenvoudig met ons houtimpregneermiddel Ventosil HI. Dit middel zorgt voor een waterwerende laag op verschillende soorten hout en is uitermate geschikt voor buiten gebruik. Wil jij jouw schuttingen, tuinmeubels, vlonders of steigerhout water- en vuilwerend maken? Gebruik dan Ventosil HI, ook verkrijgbaar in een handige 1L spuitflacon met draaidop

1 liter van Ventosil HI is genoeg voor het impregneren van 8 vierkante meter, wat betekent dat de 5 liter variant zo'n 40 vierkante meter hout kan beschermen. Weet jij niet zeker hoeveel liter hout impregneermiddel je nodig gaat hebben? Stel ons gerust een vraag, dan denken wij met je mee.

3.5. Hoe moet je hout impregneren?

Stap 1. Zorg ervoor dat het hout grondig schoon en droog is;

Stap 2. Breng het impregneermiddel in banen van 1 meter aan, beginnend van boven naar beneden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een lage drukspuit zoals de Gloria Prima 5. Zorg ervoor dat er een egale laag ontstaat.

Stap 3. Ga laag voor laag door totdat het hele oppervlak bedekt en vochtig is. Indien nodig kun je binnen 2 uur een tweede laag aanbrengen.

Stap 4. Laat het impregneermiddel 12 tot 24 uur drogen en je bent klaar!

4. Beton impregneren
4.1. Kan ik zelf beton impregneren?

Ja, het is mogelijk om zelf uw betonnen oppervlak te impregneren. Dit is een vrij eenvoudige klus, maar het is wel belangrijk om de juiste materialen te gebruiken en de instructies nauwkeurig te volgen.

4.2. Waarom zou ik beton willen impregneren?

Door je betonnen oppervlak te impregneren, wordt het beschermd tegen vocht en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Hierdoor gaat het beton langer mee en blijft het er ook mooier uitzien.

4.3. Wat heb ik nodig om mijn beton te impregneren?

Voor het impregneren van gevlinderde vloeren en eerder behandelde vloeren raden wij Ventosil Beton10 aan. Voor het impregneren van gevelelementen, cementen dakvloeren en overige betonelementen kies je Ventosil Beton40. Bekijk hier al onze impregneermiddelen voor beton.

4.4. Hoe impregneer ik een vloer van beton?

Bekijk deze video of het stappenplan hieronder:

Stap 1. Zorg ervoor dat je gevel droog en schoon is en dat er binnen voldoende ventilatie aanwezig is.

Stap 2. Verwijder de sproeikop van je Gloria drukspuit zodat je met een gebonden straal kunt werken.

Stap 3. Vul de spuit met impregneermiddel en breng het op druk.

Stap 4. Breng het impregneermiddel aan op je vloer, beginnend bij de verste hoek en werk naar de deur toe.

Stap 5. Laat de vloer drogen en je vloer is nu optimaal beschermd tegen vuil en vocht voor de komende 10 jaar!

Contactgegevens

123impregneer.nl
Adres De Vente 1E
Postcode 7261 ST
Plaats Ruurlo
Land Nederland
Telefoon +31(0)573-795264
E-mail [email protected]
KVK nummer K.v.k. 77439732
btw-nummer BTW NL003194932B01