Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
17 Mar 2022

Zelf je gevel impregneren

Zelf je gevel impregneren

Het impregneren van gevels wordt gedaan om de gevel te beschermen tegen vuil, algen, schimmel en mos, om doorslaand vocht te voorkomen en om vorstschade te voorkomen. Deze laatste reden is erg belangrijk, vorstschade kan namelijk leiden tot instabiliteit. Gelukkig kun je voor het impregneren van je gevel een professional inschakelen of je kunt zelf aan de slag. Na het zelf impregneren van uw gevels is jouw gevel 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil.

Goed voorbereid en eenvoudig zelf je gevel impregneren? Met deze tips is jouw gevel binnen de kortste keren beschermd! Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Maak kennis met onze gevel impregneer producten.

Bekijk hieronder het verschil tussen een geïmpregneerde gevel vs een niet geïmpregneerde gevel.

 

 

Welke gevel impregneermiddelen zijn er?

Voor het impregneren van je gevel kun je gebruik maken van drie verschillende soorten impregneermiddel van Ventosil: Ventosil WB8 is op waterbasis, Ventosil TK8 en Ventosil-TK6 zijn op oplosmiddelbasis. Is jouw gevel van baksteen en nog nooit behandeld met impregneermiddel? Dan kun je gebruik maken van een impregneermiddel op waterbasis (WB). Weet jij niet zeker of jouw gevel al eens is geïmpregneerd of weet je dat dit al is gedaan? Dan kun je een impregneermiddel op basis van oplosmiddel (TK) gebruiken. 

De reden dat je voor onbehandelde en behandelde muren niet hetzelfde middel kunt gebruiken, is dat Siloxanen nooit meer volledig uit stenen verdwijnen. Daarom kun je een eerder behandelde gevel ook niet meer met waterbasis product behandelen, want je gevel blijft altijd deels waterafstotend. De achtergebleven siloxanen zorgen er ook voor dat je voldoende hebt aan 6% siloxanen (Ventosil-TK6) in je impregneermiddel bij herhaling.

                     Ventosil WB8

gevel impregneren WB8

                     Ventosil TK8

gevel impregneermiddel TK8

                    Ventosil-TK6

TK6 10 Liter gevel impregneren

Welk impregneermiddel is het best voor mijn gevel?

Onbehandelde gevel: 

VENTOSIL-WB8

Onbekend:

VENTOSIL-TK8

Eerder behandelde gevel:

VENTOSIL-TK6

 

Wanneer kan ik mijn gevel impregneren?

De belangrijkste voorwaarde voor het impregneren van je gevel, is dat deze schoon en droog is. Het is dan ook verstandig en gebruikelijk om vóór het impregneren de gevel(s) te reinigen met een hogedruk- of gevelreiniger. Na het reinigen moeten de muren drogen. Dit gaat sneller wanneer de zon schijnt en de wind waait. Zijn de temperaturen onder de 5 graden celcius? Dan adviseren wij om te wachten met het impregneren tot de temperaturen hoger zijn. Bij lagere temperaturen zal de muur het impregneermiddel niet goed opnemen.

Impregneer je gevel in 6 stappen

Ben jij klaar om je eigen gevel te impregneren? Dan is het in de eerste plaats zaak om de juiste hoeveelheid impregneermiddel in huis te hebben. Hoeveel gevel impregneermiddel je nodig hebt is afhankelijk van de hardheid van je stenen. Het verbruik is ongeveer 0,5 tot 1 Liter per M².

 

Harde steen:

Redelijk harde steen:

Zachte steen:

0,5 Liter per M²

0,7 Liter per M²

1 Liter per M²

 

Is je impregneermiddel binnen? Dan kun je beginnen! 

Stap 1. Zorg er voor dat je gevel droog en schoon is;

Stap 2. Dek ramen en straatwerk af om vlekvorming te voorkomen;

Stap 3. Monteer de open spuitlans op je gloria spuit;

Stap 4. Vul de drukspuit met impregneer en breng deze op druk;

Stap 5. Breng het impregneer van boven naar beneden aan in banen van ongeveer 1 meter. Steenlaag voor steenlaag, totdat de muur volledig nat is.

Stap 6. Je kunt nu het afdekmateriaal verwijderen, de ramen controleren en eventuele vlekken met een droge doek verwijderen. Laat de gevel verder drogen.

Als je gevel volledig droog is, is deze voor de komende 10 jaar optimaal beschermd tegen vocht en vuil. Je bent klaar!

 

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het impregneren van uw gevel? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een mailtje ([email protected]) of stuur een chatbericht. Wij helpen je graag verder!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »