Zelf je gevel impregneren

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Zelf je gevel impregneren

Zelf je gevel impregneren

Goed voorbereid en eenvoudig zelf je gevel impregneren? Met deze tips ga je zelf aan de slag! Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Maak kennis met onze gevel impregneer producten.

 

Impregneren van gevels wordt gedaan om de volgende redenen:

- Om de gevel te beschermen tegen vuil en mos;

- Om doorslaand vocht te voorkomen;

- Om vorstschade aan uw gevel te voorkomen.

 

Na het zelf impregneren van uw gevels is uw gevel 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil.

 

Welke gevel impregneermiddelen zijn er?

Voor het impregneren van je gevel kun je gebruik maken van drie soorten impregneermiddel van Ventosil. Ventosil WB8 is op waterbasis en Ventosil TK8 is op oplosmiddelbasis. Een gevel van baksteenbaksteen gevel die nog nooit is behandeld kan altijd behandeld worden met waterbasis impregneer (WB). Een gevel waarvan je niet weet of deze al eens behandeld is, kun je altijd behandelen met oplosmiddelbasis TK8 impregneer.

Herhaling:

Siloxanen verdwijnen nooit meer volledig uit de stenen. Daarom kun je een eerder behandelde gevel ook niet meer met waterbasis product behandelen, want je gevel blijft altijd deels waterafstotend. De achtergebleven siloxanen zorgen er ook voor dat je voldoende hebt aan 6% siloxanen (Ventosil-TK6) in je impregneermiddel bij herhaling.

gevel impregnerengevel impregneermiddelTK6 10 Liter

Welk impregneermiddel is het best voor mijn gevel?

Onbehandelde gevel: 

VENTOSIL-WB8

Onbekend:

VENTOSIL-TK8

Eerder behandelde gevel:

VENTOSIL-TK6

 

Wanneer kan ik mijn gevel impregneren?

Zelf uw gevel impregneren kunt u doen wanneer de gevels droog en schoon zijn. Om deze reden wordt er vaak voor gekozen om de gevels eerst te reinigen met een hoge druk reiniger of gevelreiniger. Hierna moet de muur drogen. Dit proces wordt versneld door zon en wind. Ons advies is om bij temperaturen lager dan 5° Celcius niet te impregneren. Bij lagere temperaturen zal de muur het impregneermiddel niet goed opnemen.

 

Hoeveel gevel impregneermiddel heb ik nodig?

Hoeveel gevel impregneermiddel je nodig hebt is afhankelijk van de hardheid van je stenen. Het verbruik is ongeveer 0,5 tot 1 Liter per M².

 

Harde steen:

Redelijk harde steen:

Zachte steen

0,5 Liter per M²

0,7 Liter per M²

1 Liter per M²

 

 

 


Stap voor stap je gevel impregneren:

1. Zorg er voor dat je gevel droog en schoon is;

 

2. Dek ramen en straatwerk af om vlekvorming te voorkomen;

 

3. Verwijder de sproeikop van je gloria spuit zodat je met een gebonden straal kunt gaan impregneren;

 

4. Vul de hogedruk spuit met impregneer en breng deze op druk;

 

5. Breng het impregneer van boven naar beneden aan in banen van ongeveer 1 meter. Steenlaag voor steenlaag, totdat de muur volledig nat is.

 

6. Verwijder het afdek materiaal en controleer je ramen. Mocht er toch wat op je ramen terecht gekomen zijn dan kunt je dit nu verwijderen door het met een droge doek weg te poetsen.

 

7. Je bent klaar! Je gevel is geïmpregneerd en je muur moet nu drogen

 

Na het volgen van deze stappen is je gevel voor de komende 10 jaar optimaal beschermd tegen vocht en het indringen van vuil.