Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
25 Oct 2023

Zelf je kachelruit schoonmaken

In oktober worden de dagen weer korter en daalt de temperatuur. Tijd om weer te beginnen met het aansteken van die heerlijke houtkachel! Alle kachels en (open)haarden zijn tegenwoordig voorzien van glas. Een kachel of haard geeft daardoor niet alleen heel veel warmte af, maar is ook erg gezellig. Jammer dat dit mooie aanzicht dan wordt belemmerd door een vieze ruit.

In deze blog delen we hoe jij jouw kachelruit of het glas van de openhaard schoonmaakt én houdt.

 

Ga direct door naar:

 

Waarom is het belangrijk om je kachelruit te reinigen?

Tijdens het stoken met hout ontstaat er roet en ander vuil in de houtkachel. Deze aanslag komt ook op de ruit van de kachel terecht. Door het schoonmaken van de kachelruit, geniet je eindeloos van het prachtige vuurzicht. Je wordt niet meer gehinderd door een vieze ruit. Als je het vuil laat inbranden is het moeilijker de ruit weer schoon te krijgen, dus regelmatig onderhoud is aan te raden.

 

Waarmee kan ik mijn kachelruit schoonmaken?

Voor het verwijderen van de aanslag op de ruit van jouw kachel maak je gebruik van Vetclean Pompspray. Dit is een foam die snel en grondig vet en vuil oplost van wanden, vloeren, machines en meer! Dankzij de schuimende laag is de Foam ideaal voor gebruik op verticale gronden, dus ook de kachelruit. Groot voordeel is dat het product brand- en roetschade goed reinigt.

 

Reinig je kachelruit in slechts 3 stappen

Vetclean Foam spray is direct klaar voor gebruik en hoef je dus niet meer te verdunnen. Het enige waar je goed op moet letten bij het aanbrengen is dat je het product niet direct toepast in direct zonlicht of met vorst.

  • Stap 1: Spray het product op de ondergrond en verdeel dit over de ruit van jouw kachel.

  • Stap 2: Laat het product enige tijd inwerken.

  • Stap 3: Wrijf de kachelruit schoon met een microvezel doek of keukenpapier. De ondergrond hoeft daarna niet verder schoongemaakt te worden.

Indien nodig proces herhalen.

Handig: Met dit product kun je naast het schoonmaken van jouw kachelruit ook vetvlekken verwijderen van een muur, houten vloer, onbehandeld hout en vensterbank of roet verwijderen van een stenen muur.

 

Succes met het schoonmaken van jouw kachelruit!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het aanbrengen van de Vetclean Pompspray? Neem dan contact met ons op via +31573 795 264 of stuur een mail naar [email protected]. We beantwoorden je vragen graag!