Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 Mar 2023

Terras en tegels zelf schoonmaken

Maak je terras inclusief tegels zelf helemaal schoon

Is het tijd voor die jaarlijkse schoonmaakbeurt? Ben jij klaar om je terras van top tot teen schoon te maken? En werp je je direct op die verkleurde tuintegels? Dan is dit dé blog voor jou! In deze blog vertellen we je hoe je te werk gaat, wat je wil gebruiken en hoe je jouw terras kunt onderhouden.

Lees de blog en volg het stappenplan voor een schoon terras!

Ga direct door naar:

 

Zelf je terras en tegels schoonmaken met deze producten

Voor het schoonmaken van natuurstenen tuintegels raden wij Faber/30 natuursteen aan. Voor het reinigen van van andere tegels is Faber tegelreiniger je beste keus. Heb je last van specifieke plekken op het terras, zoals vetvlekken? Kijk dan eens tussen onze andere vloerreinigers!

Voor het reinigen en beschermen van je meubels raden wij aan om tussen onze reinigers te vinden. De reinigers variëren van algendoders tot bescherming speciaal voor kunststof en van gevelreiniger tot reiniger voor aluminium en RVS. Wij raden aan om van boven naar beneden te werken en de tegels dus als laatste onderdeel te reinigen.

Hiervoor heb je nodig:

- Een (zachte) bezem, drukspuit of tuinslang om los vuil te verwijderen;

- Water;

- Een emmer en een borstel, eenschijfsmachine of schrobpad;

- Eventueel zeil om omliggende planten af te schermen;

 

Maak in 5 stappen je tuintegels schoon

Stap 1. Begin door het losse vuil en bladeren te verwijderen met de bezem.

Stap 2. Maak nu eerst de gevel en meubels schoon, voor je verder gaat met de tegels.

Stap 3. Verdun de tegelreiniger in een emmer met water tot je de juiste verhouding hebt. Deze is afhankelijk van de mate van vervuiling en het soort oppervlak dat wordt behandeld.

Stap 4. Breng het product in de juiste verhouding goed verdeeld aan op het te behandelen oppervlak. Schrob intensief. 

Stap 5. Laat het product 5 tot 10 minuten inwerken terwijl je af en toe schrobt. Niet in laten drogen! Verwijder daarna het residu met schoon water.

Laat nu je tegels opdrogen en geniet van een schoon terras!

 

Geniet lang van jouw schone terras na het impregneren

Wil jij nog lang van je schone terras genieten en de hele zomer niet bang zijn voor vlekken of de invloeden van het weer? Behandel dan de tuintegels na het reinigen en dromen met een impregneermiddel zoals de Protw lux/LO van Faber. Daardoor geniet je nog lange tijd van jouw mooie, schone tegels!

 

Kunnen wij je helpen?

Neem contact met ons op bij vragen over het schoonmaken van je tuintegels of als je advies nodig hebt over welk product het beste is voor jouw tegels. Onze experts staan klaar om je te helpen om je tuin er weer als nieuw uit te laten zien.