Optrekkend vocht binnenmuur

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Optrekkend vocht binnenmuur

 

Optrekkend vocht binnenmuur  

Waarom is het belangrijk om optrekkend vocht aan de binnenmuur tegen te gaan? 

Optrekkend vocht aan de binnenmuur is natuurlijk erg vervelend; het zorgt namelijk voor natte plekken. Na verloop van tijd kan dit voor vlekken op de muur zorgen, wat uiteindelijk tot schimmel kan gaan leiden. Naast dat dit een lelijk beeld geeft, is het ook nog eens erg onhygiënisch, op den duur kan dit zelfs voor gezondheidsproblemen zorgen. Dit wil je hoe dan ook voorkomen! 

In deze blog geven wij je de oplossing om optrekkend vocht aan de binnenmuur tegen te gaan. 

 

Hoe ga ik stap voor stap te werk? 

Bij het impregneren van de binnenmuur gebruik je ongeveer anderhalve liter per strekkende meter. Een muur van 5 strekkende meter heeft dus 7,5 liter impregneer nodig. Je binnenmuur kan behandelt worden aan de hand van boorgaten.  

 

Als er al optrekkend vocht in je binnenmuur aanwezig is, kan er alsnog geïmpregneerd worden.  

 

Bij het behandelen van de binnenmuur volg je de volgende stappen;  

 

1. Boor om de 15 cm een gat in je binnenmuur, vervolgens plaats je in elk gat een buisje;

2. Je vult het buisje met hydroguard of SLP verkiezelingsvloeistof;

3. Zorg ervoor dat het buisje de komende 12 uur niet droog komt te staan; 

4. Verwijder de buisjes uit je binnenmuur;

5. Maak het gat weer dicht met cement;

6. Je binnenmuur is geïmpregneerd en is beschermd tegen optrekkend vocht!

 

Welk middel heb ik nodig voor mijn binnenmuren?

Voor het tegengaan van optrekkend vocht hebben we twee middelen die in principe hetzelfde werken, de hydroguard en de SLP verkiezelingsvloeistof. Beide zijn effectief in het verhelpen van optrekkend vocht. De impregneermiddelen van 123impregneer.nl zorgen voor een waterafstotende laag op de binnenmuur, waardoor de muur beschermd is tegen optrekkend vocht.

 Wat is een mogelijke oorzaak van het optrekkend vocht?

Voor optrekkend vocht aan de binnenmuur zijn meerdere oorzaken. Hieronder zijn de meest voorkomende gevallen beschreven.

 

1. Als de binnenmuren op de begane grond vochtig zijn, dan kan dit komen door een verouderde fundering, deze heeft waarschijnlijk geen waterkering. Hierdoor kan het grondwater geabsorbeerd worden.

 

2. Als de binnenmuren op meerdere hoogtes vochtig zijn, dan komt dit door doorslaand vocht; een mogelijke oorzaak hiervan is achterhaald voegwerk of gedateerde gevelstenen. 

 

3. Een derde mogelijkheid is condensatievocht; slechte ventilatie kan hier een oorzaak van zijn. Als je huis niet voldoende geventileerd wordt, kan dit vocht ophopen en afzetten op je binnenmuur. 

 

Is het product schadelijk voor de gezondheid? 

De impregneermiddelen zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Wel is het belangrijk dat het uit de omgeving van zwangere vrouwen wordt gehouden tijdens het verwerken.  

 

Wanneer kan ik mijn binnenmuren behandelen?

Je kan je binnenmuur altijd impregneren, zorg er wel voor dat de muur droog is en dat de boorgaten stofvrij zijn; hier kan je een stofzuiger voor gebruiken. 


Succes! 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over optrekkend vocht in je binnenmuur? Neem dan gerust contact met ons op via +316 14 744 735 of stuur een mailtje naar [email protected]. We beantwoorden je vragen graag!