Granieten aanrechtblad impregneren

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Granieten aanrechtblad impregneren

Waarom zou ik mijn granieten aanrechtblad impregneren?

Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je te werk moet gaan wanneer je je granieten aanrechtblad wil impregneren en wat je hiervoor nodig hebt!

 

Door je aanrechtblad te impregneren creëer je een beschermende laag en hoef je niet meer bang te zijn voor vlekken. Het impregneermiddel maakt namelijk dat vuil en vloeistoffen niet meer in je granieten aanrechtblad kunnen trekken. Je aanrechtblad blijft zo dus langer mooi en jij kunt er langer van genieten!

 

Welk impregneermiddel moet ik gebruiken?

Om je granieten aanrechtblad te impregneren kun je gebruik maken van Protector B. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat je aanrechtblad waterafstotend en vuilwerend wordt. Daarnaast zorgt dit middel ervoor dat het uiterlijk van je granieten aanrechtblad niet tot nauwelijks veranderd! Bij aankoop van dit middel krijg je ook handschoenen en een doekje, zodat je meteen aan de slag kan.

 

 

Protector B - Aanrechtblad impregneermiddel

 

 

 

Wanneer kan ik mijn granieten aanrechtblad impregneren?

Om je granieten aanrechtblad te impregneren is het belangrijk dat het blad schoon en droog is. Zorg er dus voor dat je je blad schoonmaakt en tijd geeft om te drogen voor je begint!

 

 

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig?

Hoeveel impregneermiddel je nodig hebt hangt af van de grootte van je aanrechtblad. Per vierkante meter heb je ongeveer 0,25 liter Protector B nodig. Voor een aanrecht van 4 meter heb je dus ongeveer 1 liter impregneermiddel nodig.

 

 

Hoe ga je te werk?

1. Maak het aanrechtblad schoon. Zorg er vervolgens voor dat het blad droog is voordat je begint met impregneren;

 

2. Spuit het aanrechtblad goed in met Protector B;

 

3. Laat het impregneermiddel even intrekken. Je kan bijvoorbeeld werken in vlakken, zodat het ene vlak kan intrekken terwijl je de spray op het volgende vlak aanbrengt;

 

4. Wrijf het impregneermiddel vervolgens uit met een licht vochtige doek;

 

5. Maak hierbij draaiende bewegingen totdat een egale laag is aangebracht;

 

6. Pas op voor lekstrepen en druppels;

 

7. Laat het middel intrekken en je bent klaar!