Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 Oct 2023

Granieten aanrechtblad impregneren

Wil je jouw aanrechtblad ook langer mooi houden? Door het impregneren van jouw granieten aanrechtblad voorkom je de groei van schimmels en algen op het granieten tegels. In deze blog lees je meer over waarom je jouw granieten aanrechtblad moet impregneren, wanneer je deze het beste kan impregneren én wat je nodig hebt om je aanrechtblad te impregneren.

 

Ga direct door naar:

 

Waarom zou ik mijn granieten aanrechtblad impregneren?

Zo lang mogelijk genieten van de keuken: dat wil jij toch ook? Als je een granieten aanrechtblad hebt, dan raden wij je zeker aan deze te impregneren. Waarom? Graniet is een natuursteen. Dit betekent dat onderhoud bijdraagt aan de kwaliteit én het uiterlijk van de steen. Graniet is poreus, door de aanwezigheid van kleine openingen in het materiaal, laat het langzaam vocht door. Impregneer je jouw aanrechtblad? Dan wordt er een beschermende laag gecreëerd om jouw granieten aanrechtblad. Je hoeft dan niet meer bang te zijn voor vlekken. Het impregneermiddel zorgt er namelijk voor dat vuil en vloeistoffen niet meer door je granieten aanrechtblad trekken. 

Benieuwd naar het verschil? Bekijk hieronder een geïmpregneerd aanrechtblad vs een niet geïmpregneerd aanrechtblad.



Wanneer kan ik mijn granieten aanrechtblad het beste impregneren?

Om je granieten aanrechtblad te impregneren is het belangrijk dat het blad schoon en droog is. Zorg er dus voor dat je je blad schoonmaakt en tijd geeft om te drogen voor je begint!

Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn aanrechtblad?

Om je granieten aanrechtblad te impregneren kun je gebruik maken van Protector B. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat je aanrechtblad waterafstotend en vuilwerend wordt. Daarnaast zorgt dit middel ervoor dat het uiterlijk van je granieten aanrechtblad niet tot nauwelijks veranderd. Bij aankoop van dit middel krijg je ook handschoenen en een doekje, zodat je direct aan de slag kan.

Hoeveel impregneermiddel je nodig hebt hangt af van de grootte van je aanrechtblad. Per vierkante meter heb je ongeveer 0,25 liter Protector B nodig. Voor een aanrecht van 4 meter heb je dus ongeveer 1 liter impregneermiddel nodig.

 

Stappenplan voor het impregneren van een granieten aanrechtblad

Met het onderstaande 5-stappenplan heb jij binnen een handomdraai een geïmpregneerd aanrechtblad!

Stap 1. Maak het aanrechtblad schoon. Zorg ervoor dat het blad droog is voordat je begint met impregneren.

Stap 2. Spuit het aanrechtblad goed in met Protector B.

Stap 3. Laat het impregneermiddel intrekken. Je kan werken in vlakken, zodat het ene vlak kan intrekken terwijl je de spray op het volgende vlak aanbrengt.

Stap 4. Wrijf het impregneermiddel uit met een licht vochtige doek. Maak hierbij draaiende bewegingen totdat er een egale laag is aangebracht. Pas hierbij op voor lekstrepen en druppels. 

Stap 5. Laat het middel intrekken en je bent klaar!

De voordelen van bestellen bij 123impregneer.nl

  • Doordeweeks voor 15.00u besteld, morgen in huis!

  • Vanaf €35,- gratis thuis bezorgd

  • 10 jaar garantie

  • Twee weken bedenktijd

  • Altijd de scherpste prijs!

  • Aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg

 

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het impregneren van uw granieten aanrechtblad? Twijfel niet om telefonisch contact op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een mail of chatbericht. Wij helpen je graag verder!

 

De mogelijkheden van impregneren binnen en buiten jouw huis

Naast een granieten aanrechtblad kun je veel meer zaken binnen en buiten je huis impregneren. Denk bijvoorbeeld aan het impregneren van betontegels, of het impregneren van jouw gordijnen. Hoe je deze en meer zaken impregneert lees je in onze blog