Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Oct 2020

Gordijnen impregneren

Waarom is het belangrijk om mijn gordijnen te impregneren? 

Brandveiligheid mag niet onderschat worden; alleen in Nederland zijn er al zo’n 80.000 woningbranden per jaar. Gordijnen zijn hier over het algemeen onderdeel van en kunnen de brand in huis snel verergeren, aangezien gordijnen vaak licht ontvlambaar zijn. Om deze reden is het ten zeerste aangeraden om de gordijnen in huis te impregneren. Geïmpregneerde gordijnen kunnen de brand sterk vertragen en daarmee grote brandschade voorkomen!

 

Ga direct door naar:

 

Bekijk hieronder het verschil tussen geïmpregneerde gordijnen vs niet geïmpregneerde gordijnen.

 

Welk impregneermiddel heb ik nodig bij het voor het impregneren van mijn gordijnen?

Voor het impregneren van je gordijnen heb je Ventovlam Combi nodig. Ventovlam Combi vertraagd de vlam met 20 seconden. Dit lijkt weinig, maar bij een woningbrand maakt dit een wereld van verschil. De werking van dit product wordt 1 jaar gegarandeerd. 

 

Wanneer kan ik mijn gordijnen impregneren?

Je kan je gordijnen altijd impregneren, mits ze droog zijn. Het best kan je het impregneermiddel aanbrengen wanneer de gordijnen hangen, zodat alle stof goed ingespoten kan worden. 

 

Is impregneermiddel schadelijk voor de gezondheid? 

Ventovlam is niet schadelijk voor de gezondheid. Het dient wel uit de omgeving van zwangere vrouwen gehouden te worden wanneer het verwerkt wordt. 

 

Hoe ga ik stap voor stap te werk? 

Stap 1. Zorg ervoor dat je gordijnen glad hangen of vlak liggen. 

Stap 2. Dek alles dat niet geïmpregneerd dient te worden - zoals de vloer of muur - goed af, bijvoorbeeld met een plastic zeil, oude kranten, of een oude deken. 

Stap 3. Spray de gordijnen, aan beide zijden, volledig in. Bij voorkeur in een vast patroon; zodat alle delen voldoende voorzien zijn van het impregneermiddel.

Stap 4. Wacht tot het droog is en je gordijnen kunnen er de komende 12 maanden weer tegenaan! 

 

Wat zijn de voordelen van geïmpregneerde gordijnen?

  • Minimaal 20 seconden brandvertraging maakt een wereld van verschil.

  • Het is makkelijk aan te brengen; bij kleine hoeveelheden kan je gebruik maken van een sprayflacon van 1 liter. Bij grotere hoeveelheden is Gloria Prima 5 ideaal.

  • Ventovlam is niet schadelijk voor de gezondheid.

Succes! 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het impregneren van gordijnen? Neem dan gerust contact met ons op via +31(0)573 - 795264 of stuur een mail. We beantwoorden je vragen graag!