Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Jan 2022

Betontegels impregneren

Betontegels impregneren

Na het lezen van deze blog weet je precies hoe het betontegels impregneren in z'n werk gaat en welk impregneermiddel je hiervoor nodig hebt.

Het impregneren van betontegels heeft als grote voordeel dat het regenwater er niet meer in kan trekken. Hierdoor heeft alg geen kans om te hechten en te groeien op de betontegels, met als resultaat dat jouw tegels er goed uit blijven zien en ze een langere levensduur hebben.

Ga direct door naar:

 

Bekijk hieronder het verschil tussen een geïmpregneerde betonvloer vs een niet geïmpregneerde betonvloer. 

Welk impregneermiddel heb ik nodig voor mijn betontegels?

Voor het impregneren van betontegels is Ventosil Beton10 impregneer het meest geschikt om te gebruiken. Dit impregneermiddel biedt de beste bescherming tegen alg, waardoor jouw betontegels er als nieuw uit blijven zien!

 

Wanneer kan ik mijn betontegels impregneren?

De betontegels kun je impregneren wanneer ze schoon en droog zijn. Het beste is om dit gelijk te doen wanneer ze nieuw zijn. Indien je de tegels al een tijdje hebt, zorg er dan eerst voor dat je ze schoon spuit met een hogedrukreiniger. Wacht vervolgens een dag en impregneer dan je betontegels.

Heb je nog geen hogedrukspuit voor het impregneren van je betontegels? Laat me je dan voorstellen aan de Gloria Prima 5, de beste en meest gebruikte drukspuit van Nederland. Praktisch en veelzijdig. Het verbruik van Ventosil Beton10 impregneer voor je betontegels is ongeveer 0,1 liter per vierkante meter (m2). Als voorbeeld: 1 liter is voldoende voor 10 vierkante meter.

 

Stappenplan voor het impregneren van betontegels

Stap 1. Reinig de tegels 

Stap 2. Laat de tegels minstens 24 uur drogen

Stap 3. Begin met impregneren: doe het impregneermiddel in de hogedrukspuit, waarvan het nevelkopje er af gedraaid moet zijn.

Stap 4. Breng de spuit op druk

Stap 5. Verdeel het impregneer met een gebonden straal over de tegels. Gebruik geen vloertrekker en ga niet met schoenen over de natte tegels, hier krijg je strepen van.

Stap 6. Laat het impregneermiddel intrekken en je bent klaar.

Stap 7. Geniet van je betontegels!

 

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het impregneren van jouw betontegels? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, of stuur een mail of chatbericht. Wij helpen je graag verder!