Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Mar 2022

Zelf hout impregneren

Wil jij zelf hout impregneren? Dat doe je zo!

Je schutting, houten tuinmeubelen, hek, vlonder of ander hout in en rond het huis wordt blootgesteld aan weer en wind. Wij kunnen ons voorstellen dat jij dit hout zo lang mogelijk mooi en goed wilt houden. En daar kunnen wij je bij helpen! In deze blog lees je hoe jij je hout impregneert en daardoor beschermt tegen regen en vuil.

 

Ga direct door naar:

 

Bekijk hieronder het verschil tussen geïmpregneerd hout vs. niet geïmpregneerd hout.Waarom wil ik hout impregneren?

Het impregneren van hout is zinvol omdat het hout beschermt tegen aantasting, het hout waterafstotend wordt gemaakt en het hout tot wel vijf keer langer mee gaat. Daarnaast is het ongevaarlijk voor het milieu, overschilderbaar in de gewenste kleur en is beitsen niet nodig. Met hout impregneren voorkom je aanslag van mossen en algen op het hout. Het impregneermiddel verduurzaamd het hout waardoor schimmel- en insectenwerende stoffen worden doordrongen in het hout.

 

Wanneer kan ik hout het beste impregneren?

Het impregneren van hout kun je doen wanneer je zelf wil, mits het hout droog is. Zorg dus van tevoren dat je het hout goed schoonmaakt en ontdoet van zand, zaagsel en ander vuil. Wanneer het hout weer schoon en droog is kun je het gewenste hout impregneren. 

 

Wat heb ik nodig om zelf hout te impregneren?

Zelf hout impregneren gaat eenvoudig met ons houtimpregneermiddel Ventosil HI. Dit middel zorgt voor een waterwerende laag op verschillende soorten hout en is uitermate geschikt voor buiten gebruik. Wil jij jouw schuttingen, tuinmeubels, vlonders of steigerhout water- en vuilwerend maken? Gebruik dan Ventosil HI, ook verkrijgbaar in een handige 1L spuitflacon met draaidop

1 liter van Ventosil HI is genoeg voor het impregneren van 8 vierkante meter, wat betekent dat de 5 liter variant zo'n 40 vierkante meter hout kan beschermen. Weet jij niet zeker hoeveel liter hout impregneermiddel je nodig gaat hebben? Stel ons gerust een vraag, dan denken wij met je mee.

 

Stappenplan voor het impregneren van hout

Heb jij jouw impregneermiddel in huis en deze blog goed doorgenomen? Dan kun je met deze eenvoudige 4 stappen zelf aan de slag. 

Stap 1. Verzeker jezelf ervan dat het hout schoon en droog is;

Stap 2. Breng het impregneermiddel van boven naar beneden aan in banen van 1 meter tot een egale laag ontstaat. Dit kun je doen met een lage drukspuit zoals de Gloria Prima 5;

Stap 3. Ga laag voor laag door tot de schutting, het meubel of ander hout, totdat het volledig bedekt en vochtig is. Breng eventueel binnen 2 uur een tweede laag aan;

Stap 4. Laat het impregneermiddel 12 tot 24 uur drogen en je bent klaar!

 

 

Impregneer je houten dak, verwijder vlekken uit je houten vloer en impregneer houtrot

Ontdek alles wat je moet weten over het impregneren van houten daken, het verwijderen van vlekken uit houten vloeren en het effectief behandelen van houtrot in onze blogs:

 

Impregneer je houten dak >

De voordelen van houtrot impregneren > 

Zelf vetvlekken in houten vloer verwijderen >

 

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het impregneren van uw hout? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een mail of chatbericht. Wij helpen je graag verder!

 

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf hout impregneren?

Het is zeker mogelijk om zelf hout te impregneren. Wij bieden een hoogwaardig impregneermiddel aan dat geschikt is voor diverse soorten zacht hout, zoals tuinhout, steigerhout, houten garages, schuren, schuttingen, vlonders, carports, tuinmeubels, en meer. Het impregneren van hout is eenvoudig met behulp van een vloeistof. Hierdoor wordt het hout water- en vuilafstotend gemaakt.

Waarom wil ik hout impregneren?

Het impregneren van hout is zeer nuttig, omdat het het hout beschermt tegen aantasting, het waterafstotend maakt en de levensduur van het hout tot wel vijf keer kan verlengen. Bovendien is het milieuvriendelijk, kan het in elke gewenste kleur worden overschilderd zonder dat beitsen nodig is, en voorkomt het de vorming van mossen en algen op het hout. Het impregneermiddel verduurzaamd het hout waardoor schimmel- en insectenwerende stoffen worden doordrongen in het hout.

Wanneer kan ik hout het beste impregneren?

Het is mogelijk om hout op elk moment zelf te impregneren, zolang het hout maar droog is. Het is dus belangrijk om het hout grondig schoon te maken en te ontdoen van zand, zaagsel en ander vuil voordat je begint. Wanneer het hout schoon en droog is, kun je beginnen te impregneren.

Wat heb ik nodig om zelf hout te impregneren?

Zelf hout impregneren gaat eenvoudig met ons houtimpregneermiddel Ventosil HI. Dit middel zorgt voor een waterwerende laag op verschillende soorten hout en is uitermate geschikt voor buiten gebruik. Wil jij jouw schuttingen, tuinmeubels, vlonders of steigerhout water- en vuilwerend maken? Gebruik dan Ventosil HI, ook verkrijgbaar in een handige 1L spuitflacon met draaidop

1 liter van Ventosil HI is genoeg voor het impregneren van 8 vierkante meter, wat betekent dat de 5 liter variant zo'n 40 vierkante meter hout kan beschermen.

Hoe moet je hout impregneren?

Bekijk deze video voor het impregneren van hout of dit stappenplan.