Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
15 Dec 2022

Zelf gevel reinigen

Zelf eenvoudig je gevel reinigen met Murodex BIO Gevelreiniger

De gevel van je huis is het eerste dat bezoekers zien. Jij wil natuurlijk dat die gevel er netjes en verzorgd uitziet. Helaas kan de gevel van je huis snel vies worden door bijvoorbeeld stof, kalk of algen. Gelukkig is het heel eenvoudig om je gevel zelf te reinigen en daarmee het uiterlijk van je huis te verbeteren.

Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog!

 

Ga direct door naar:

 

Waarom wil je zelf je gevel reinigen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zelf je gevel wil reinigen. Je bespaart kosten op een professioneel schoonmaakbedrijf, kunt kiezen voor een milieuvriendelijk reinigingsmiddel en geniet van de voldoening die je krijgt het verbeteren van het uiterlijk van je huis. En je kunt natuurlijk direct aan de slag, zonder afspraak te maken!

Onze tip? Pak direct je hele gevel aan inclusief reparaties en bescherming voor een optimaal resultaat! Hoe? Dat vertellen we in eerdere blogs:

 

Dit heb je nodig voor een milieuvriendelijke reiniging

Voordat je begint met het reinigen van je gevel, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je een goede gevelreiniger nodig, zoals Murodex BIO Gevelreiniger. Deze biologische, watergedragen gevelreiniger maakt jouw gevel met behulp van enzymen en speciale bacterie culturen schoon. Met 1 liter Murodex Bio gevelreiniger kun je 6 tot 12 vierkante meter gevel reinigen.

Daarnaast heb je een hogedrukspuit zoals de Gloria Prima5 nodig om het reinigingsmiddel op je gevel aan te brengen. Als je geen hogedrukspuit hebt, kun je ook een emmer gebruiken en het reinigingsmiddel met een harde borstel of schrobber aanbrengen.

Wil je gericht reinigen, bijvoorbeeld vanwege een cementsluier, veel algen of kalk? Kijk dan eens tussen onze andere gevelreinigers!

 

Reinig in deze 4 stappen zelf je gevel

Als je de benodigde materialen hebt, kun je beginnen met het reinigen van je gevel. Dit doe je in vier stappen:

Stap 1. Maak je gevel eerst stof- en vuilvrij door hem af te borstelen. Dek omringende beplanting af.

Stap 2. Zorg ervoor dat je het reinigingsmiddel verdund tot maximaal 1 op 3 met water. Breng vervolgens het reinigingsmiddel aan op je gevel met behulp van een hogedrukspuit of tuinslang. 

Stap 3. Laat het reinigingsmiddel intrekken om het vuil en de algen te laten losweken. Gebruik eventueel een harde borstel om het reinigingsmiddel beter te laten intrekken in de gevel. Laat dit nu 48 uur met rust.

Stap 4. Spoel vervolgens de gevel grondig af met een hogedrukspuit en water. Zorg ervoor dat je alle resten van het reinigingsmiddel verwijdert, zodat er geen schade ontstaat aan je gevel of omgeving.

 

Neem contact met ons op bij vragen

Als je vragen hebt over het zelf reinigen van je gevel of over het gebruik van Murodex BIO Gevelreiniger, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen en te adviseren over het reinigen van je gevel. 

Zo kun jij er zeker van zijn dat je gevel er weer als nieuw uitziet en dat je op een veilige en milieuvriendelijke manier hebt gereinigd!

E-mail[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264