Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Jan 2023

Vloer zelf egaliseren

Met deze tips kun jij je vloer zelf egaliseren

De vloeren van je magazijn, werkplaats of garage worden zwaar belast. Grote, zware wagens die over de vloer verplaatst worden, voorwerpen die op de vloer vallen, chemische stoffen... Je vloer krijgt nogal wat te verduren. 

Hoe zorg je ervoor dat je niet binnen de kortste keren een nieuwe vloer moet aanleggen? Hoe geef je jouw vloer weer een nieuw leven? Lees hoe je jouw vloer zelf kunt egaliseren in deze blog en ga aan de slag!


Ga direct door naar:

 

Waarom wil je zelf je vloer egaliseren?

Het egaliseren van een vloer is van belang voor de functionaliteit en uitstraling van de vloer. Een oneffen vloer is niet alleen minder mooi, het loopt niet fijn en kan zelfs leiden tot ongelukken en dus gevaarlijk zijn. Door zelf je vloer te egaliseren bespaar je geld én tijd. Jij kunt namelijk direct aan de slag en hoeft niet te wachten tot een professional tijd voor je heeft! Bovendien is het egaliseren van de vloer geen lastige taak zolang je de tips en stappen op deze pagina volgt.

 

Dit heb je nodig voor het egaliseren van een vloer

Zelf je vloer egaliseren? Dan heb je het volgende nodig:


Je kunt iets meer dan 10m
2 vloer behandelen met weberfloor ton. Dit kant-en-klare, slijtvaste egalisatiemortel is geschikt voor vloeren die een hoge slijtvastheid en vlakheid vereisen. Weberfloor ton is geschikt als eindafwerking.

 

Hoe egaliseer ik een vloer in 4 stappen?

Stap 1. Verwijder alle meubels en voorwerpen van de vloer. Zorg ervoor dat de vloer vetvrij, droog en vrij van stof en dergelijke.

Stap 2. Behandel de ondergrond met weberprim vloer en laat 3 tot 16 uur drogen tot er een film ontstaat. Ga binnen 24 uur verder met de volgende stap.

Stap 3. Meng 4 liter (20%) schoon leidingwater met 20kg weberfloor ton tot een klontvrije substantie.

Stap 4. Giet het mengsel uit op de te egaliseren vloer en verspreid met een getande spaan tot de gewenste dikte en vlakte is bereikt. Werk snel, weberfloor ton is maximaal 15 tot 20 minuten verwerkbaar.


Let op: houd ramen, deuren en andere openingen gesloten tijdens de verwerking om te snelle uitharding te voorkomen. Ventileer na het verwerken en laat 48 uur drogen.

 

Veelgestelde vragen

Wat is de droogtijd bij het egaliseren van een vloer?

Dat hangt af van het middel waar je mee werkt. Voor weberfloor ton geldt dat je al na 48 uur de vloer kunt belasten.

Wat kost het egaliseren van een vloer?

Dat hangt van een aantal factoren af; denk aan het oppervlakte van de vloer, of je het zelf doet of uitbesteedt en de producten waar je mee werkt. Met weberfloor ton kun je meer dan 10m2 vloer bedekken en beschermen, afhankelijk van de dikte van de laag die je wil.

Kan ik mijn vloer egaliseren als ik vloerverwarming heb?

Ja, dat kan. Zorg er wel voor dat deze niet het droogproces versnelt.

 

Neem contact met ons op bij vragen

Als je vragen hebt over het egaliseren van je vloer of als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste product, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en geven je professioneel advies.

E-mail[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264