Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
15 Dec 2022

Tuintegels schoonmaken

Zelf gemakkelijk en snel je tuintegels schoonmaken

Tuintegels zijn een essentieel onderdeel van elke tuin, maar ze kunnen snel vies en vervuild raken door bladeren, vuil en alg. Als je je tuintegels niet regelmatig schoonmaakt, kan dit leiden tot een vermindering van het uiterlijk van je tuin en uiteindelijk zelfs tot het vormen van een gladde ondergrond waardoor het gevaarlijk is om te lopen. 

Gelukkig is het schoonmaken van je tuintegels een eenvoudig proces dat je zelf kunt uitvoeren met de juiste producten en tools. Hoe? Dat lees je hier!


Ga direct door naar:

 

Dit heb je nodig voor het schoonmaken van je tuintegels

Wat je nodig hebt voor het reinigen van je tuintegels, hangt van de tegels af. Heb je natuurstenen? Dan raden wij Faber/30 natuursteen aan. Zo niet, kies dan voor Faber tegelreiniger!

 

Verder heb je nodig:

  1. Een (zachte) bezem, drukspuit of tuinslang om los vuil te verwijderen;

  2. Water;

  3. Een emmer en een borstel, eenschijfsmachine of schrobpad;

  4. Eventueel zeil om omliggende planten af te schermen.

 

Maak in 4 stappen je tuintegels schoon

Stap 1. Begin door het losse vuil en bladeren te verwijderen met de bezem of tuinslang.

Stap 2. Verdun de tegelreiniger in een emmer met water tot je de juiste verhouding hebt. Deze is afhankelijk van de mate van vervuiling en het soort oppervlak dat wordt behandeld.

Stap 3. Breng het product in de juiste verhouding goed verdeeld aan op het te behandelen oppervlak. Schrob intensief. 

Stap 4. Laat het product 5 tot 10 minuten inwerken terwijl je af en toe schrobt. Niet in laten drogen! Verwijder daarna het residu met schoon water.

Behandel de tuintegels na het reinigen met een impregneermiddel zoals de Protw lux/LO van Faber. Daardoor geniet je nog lange tijd van jouw mooie, schone tegels! Hoe je dat doet, lees je in onze blog zelf je tuintegels impregneren.

 

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op bij vragen over het schoonmaken van je tuintegels of als je advies nodig hebt over welk product het beste is voor jouw tegels. Onze experts staan klaar om je te helpen om je tuin er weer als nieuw uit te laten zien.

E-mail[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264