Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 Feb 2022

Terrastegels schoonmaken

Tuin- of terrastegels schoonmaken? Dit wil je doen.

Terrastegels hebben veel te verduren, dag in en dag uit. Regen, wind, algen, hitte, kou en natuurlijk eigen gebruik maken dat de tegels af en toe een goede onderhoudsbeurt nodig hebben. Met name in de lente, na een lange herfst en winter, kunnen jouw tuintegels wel wat liefde gebruiken. Simpel gezegd, maar reinigen, beschermen en onderhouden van terrastegels; hoe doe je dat nu het best? In deze blog lees je alles over het onderhoud van jouw terrastegels. Door ons drie-stappenplan te gebruiken ligt jouw tuin er in een korte tijd weer stralend bij. 

Ga direct door naar:

 

Dit heb je nodig voor schone terrastegels

Voor terras- of tuintegels raden wij Faber Tegelreiniger aan, een effectief schoonmaakmiddel dat zowel binnens- als buitenshuis toegepast kan worden. Na het schoonmaken van de tegels buiten kun je als gewenst dus in één keer door met tegels in bijvoorbeeld de badkamer of keuken! 

Faber Tegelreiniger is een licht zuurhoudend product op waterbasis voor een intensieve reiniging van verschillende oppervlakken. Het kan gebruikt worden op kwarts agglomeraten, leisteen, zandsteen, basaltina - lavagesteente, keramiek (verglaasd en onverglaasd), graniet, kwartsiet, terracotta, cotto, porfier en tufsteen. De formule werkt tot diep in de textuur en poriën van het oppervlak en is daardoor in staat opgehoopt vuil op te lossen en te verwijderen. Met deze reiniger wordt het oorspronkelijke uiterlijk van het oppervlak weer zichtbaar. 

 

Schone tuintegels in drie eenvoudige stappen

Pak je Faber tegelreiniger en een doek, vlakmop of schrobpad. Verwijder losse vervuiling met een bezem of stofzuiger en zorg dat de tegels droog zijn. Meng nu 1 deel van de tegelreiniger in een emmer met 1 tot 10 delen water, afhankelijk van de mate van vervuiling, en test op een klein oppervlak. Heb je de juiste verhouding? Dan kun je in drie stappen jouw tuintegels schoon te maken! 

Stap 1. Breng het product aan op de tuintegels en schrob het oppervlak goed;

Stap 2. Laat het product 10 tot 20 minuten inwerken en schrob tussentijds om de reinigende werking te versterken en ondersteunen. Laat het product niet indrogen.

Stap 3. Verwijder het product nu volledig van de tegels en spoel na met een ruime hoeveelheid water. Herhaal de behandeling bij onvoldoende resultaat, eventueel met een hogere concentratie tegelreiniger. 

Let op: gebruik dit product niet op natte of hete tegels en alleen bij temperaturen tussen de 5 en 30 graden celcius. Kies dus niet voor een moment na een regenbui of wanneer de zon de tegels heeft opgewarmd.

Ontdek de beste manier om jouw terrastegels voor een lange tijd mooi en schoon te houden in deze blog over het impregneren van terrastegels

 

Waarom juist Fabel Tegelreiniger?

  • Geschikt voor gebruik binnen en buiten het huis;

  • Na verdunnen direct klaar voor gebruik;

  • Vriendelijk voor zuurbestendig materiaal en voegen;

  • Hoge kwaliteit, dieptewerking;

  • Weekt vervuiling los voor een gemakkelijke reiniging.

 

Maak jouw terrastegels schoon met 123impregneer.nl! 

Heb je vragen of hulp nodig bij het schoonmaken van je terrastegels? Wil je weten of Faber Tegelreiniger geschikt is voor jouw tegels? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers helpen je graag! 

E-mail[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264