Optrekkend vocht buitenmuur
Optrekkend vocht in je buitenmuur, zo behandel je het
Optrekkend vocht op je buitenmuur is één van de meest voorkomende vochtproblemen. Gelukkig kan dit probleem effectief verholpen worden met de juiste aanpak en het juiste middel. In deze blog behandelen we de problemen, wat je nodig hebt en hoe je jouw buitenmuur beschermt tegen optrekkend vocht.
Ga direct door naar:
De oorzaak van optrekkend vocht is direct of indirect contact van het steen of metselwerk met vocht of grondwater. Optrekkend vocht in de buitenmuur zorgt voor plekken die altijd nat zijn. Dit is uiteraard niet wenselijk, want zo ontstaan er vlekken op de muur. Ook kan er schimmel ontstaan aan de binnenkant, wat vanzelfsprekend een lelijk beeld geeft en daarbij erg onhygiënisch en slecht voor de gezondheid is. Nog zorgelijker is dat optrekkend vocht op den duur kan zorgen voor stenen die kapot vriezen, wat in het ergste geval kan zorgen voor instabiliteit van de muren en instortingsgevaar. Dit is absoluut het laatste dat je wil bij je huis. Met onderstaande tips en onze impregneermiddelen voorkom je optrekkend vocht!
Optrekkend vocht oud huis behandelen
Oude huizen zijn extra kwetsbaar voor de schade die optrekkend vocht kan veroorzaken. Daarom is het met name bij oude huizen belangrijk om optrekkend vocht te behandelen. Als je optrekkend vocht niet aanpakt, dan het tot gevolg hebben dat het behang of de verf van de muren valt. In de winter kan het er zelfs voor zorgen dat vochtige stenen kapot vriezen, met mogelijk nare gevolgen van dien. Vandaar dat het dus goed is om optrekkend vocht in oude huizen zo snel mogelijk te verhelpen!
Waaraan kun je optrekkend vocht in je buitenmuur herkennen?
Optrekkend vocht kun je op meerdere manieren herkennen. Hieronder enkele veelvoorkomende situaties bij optrekkend vocht in oude huizen:
-
Alleen het onderste deel van de muur heeft er last van (onder de 1,5 meter);
-
Er vormt zich een wit-achtige poeder op de muur, verf verandert in een soort stuifmeel;
-
Behang / verf komt vooral los bij het onderste deel;
-
Bakstenen en cement zijn alleen onderaan aangetast;
-
Het probleem van optrekkend vocht is zowel bij binnen- als buitenmuren zichtbaar.
Welk impregneermiddel heb ik nodig?
Voor het behandelen van optrekkend vocht bieden wij een zeer effectief middel aan. Dit is de Ventosil OV80 Creme Bij het gebruik van Ventosil OV80 Creme verbruik je ongeveer 1 verpakking per 5 meter.
Optrekkend vocht in je buitenmuur behandelen
Wil jij graag het optrekkende vocht in je buitenmuur behandelen? Wij hebben een stappenplan voor je! Hiermee kun je gemakkelijk zelf jouw muren beschermen en weet je direct waar je aan toe bent.
Ventosil OV80 Gel in 4 stappen
Om het optrekkend vocht tegen te gaan met de gel kun je de volgende 4 stappen volgen:
Stap 1. Boor op iedere 15 centimeter een gat in de muur.
Stap 2. Vul het gat met OV80 Gel.
Stap 3. Maak de gaten weer dicht met cement.
Stap 4. De gel doet in 3 weken zijn werk en vormt een waterdichte harslaag.
Na het volgen van bovenstaande stappen zal het optrekkende vocht verholpen zijn.
Vragen of advies
Het behandelen van optrekkend vocht in je buitenmuur kun je door een professional laten doen, maar doet het zelf te doen kun je een hoop geld besparen. Kies jij voor het laatste? Voor vragen of persoonlijk advies kun je terecht bij 123impregneer.nl. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!
E-mail: [email protected]
Telefonisch: +31(0)573 795264