Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
08 Apr 2021

Gevlinderde betonvloer coaten

Jouw gevlinderde betonvloer coaten

Tegenwoordig zie je dat in steeds meer huizen gebruik wordt gemaakt van gevlinderde betonvloeren. Deze vloer kan in elke kamer gestort worden, heeft een natuurlijke uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden.

Om je gevlinderde betonvloer zo lang mogelijk mee te laten gaan en mooi te houden, kun je een coating aanbrengen. Hoewel een gevlinderde betonvloer zelf al voor zo’n 85% vuil- en vloeistofafstotend is, wordt dit met een behandeling zo’n 95%. Wel zo veilig dus! Waar je jouw gevlinderde betonvloer het best mee kan beschermen en hoe je te werk gaat leggen wij hier uit.

Ga direct door naar:

Wat heb je nodig voor het coaten van jouw betonvloer?

Voor industrieelgebruik van betonvloeren raden wij aan Pegakote Epoxy vloerverf te gebruiken; zelfs een heftruck kan hierna over de vloer rijden zonder de vloer te beschadigen!

 

Voor gevlinderde betonvloeren binnenshuis zijn verschillende betonimpregneermiddelen te vinden in onze webshop. Ventosil Beton10 en Ventosil Bio10 zijn beide geschikt voor gevlinderde ondergronden. Door het middel aan te brengen ontstaat een water- en vuilafstotende beschermlaag die ondermeer vlekken van koffie, wijn en andere vloeistoffen voorkomt. Het verschil tussen de twee middelen is dat Ventosil Bio 10 beton impregneer vrijwel geurloos is en biologisch afbreekbaar. Een bewuste keuze dus!

Je hebt ongeveer 0,2L impregneermiddel nodig per vierkante meter. 

 

Zo bescherm je jouw gevlinderde betonvloer

Het impregneren van jouw gevlinderde betonvloer is niet lastig. Volg deze stappen en jouw vloer gaat weer jaren mee.

Stap 1. Begin met een schone en droge vloer;

Stap 2. Verdeel het impregneermiddel gelijkmatig met een Gloria prima 5 spuit zonder nevelkop over de vloer;

Stap 3. Laat het impregneermiddel intrekken en circa 24 uur opdrogen;

Stap 4. Je gevlinderde betonvloer is nu minimaal 10 jaar beschermd!

 

Succes!Heb je nog vragen over het beschermen van jouw gevlinderde betonvloer?

Neem gerust contact met ons op, als je advies nodig hebt of als er nog vragen zijn. Je kan ons telefonisch bereiken via +31573 795 264, of stuur een mail of WhatsApp. Wij helpen je graag verder.