Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
01 Oct 2021

Gevel impregneren na voegen

Je gevel impregneren na het voegen, kan dat?

Heb jij je buitenmuren net laten repareren en zien de voegen er weer als nieuw uit? Dan wil je dat natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! Daarom is het verstandig om na het (opnieuw) voegen van de gevel direct de gehele gevel te impregneren. Door je gevel te impregneren krijgt vocht geen kans om de muren binnen te dringen en kan vuil geen grip krijgen. Je kunt dus langer genieten van je opgeknapte gevel! 

Ga direct door naar:

De voordelen van impregneren na het voegen

De gevel wordt gezien als het visitekaartje van je huis of pand. Het is dus belangrijk dat de gevel er verzorgd uitziet, zonder scheuren, vuil en waterschade. Wanneer je ervoor kiest om je gevel te (laten) impregneren, wordt een waterafstotende, ademende vloeistof over de buitenmuren aangebracht. Daardoor kan vocht en vuil niet meer naar binnen.

Zijn de voegen van jouw gevel net (opnieuw) aangebracht? Juist dan wil je jouw gevel impregneren, zodat je zo lang mogelijk van het resultaat kunt genieten. De voordelen van het impregneren van de gevel na het voegen zijn:

  • Bescherming tegen doorslaand vocht en vorstschade;

  • Je gevel blijft langer schoon en mooi;

  • De levensduur van je gevel wordt verlengd;

  • De waarde van je woning gaat nogmaals omhoog.

 

Wat heb ik nodig?

Voor het water- en vuilafstotend maken van kalkzandsteen en gebakken gevelstenen raden wij Ventosil WB8 aan. Dit waterbasis middel wordt gebruikt wanneer de stenen nog niet behandeld zijn. Juist wanneer het voegwerk opgeknapt is kan dit impregneermiddel goed ingezet worden. Na het aanbrengen van Ventosil WB8 ontstaat een waterafstotende, damp doorlatende, maar onzichtbare beschermlaag. Het middel kan ook in een handige spuitflacon aangeschaft worden. Per vierkante meter heb je ongeveer een halve liter van WB8 nodig. 

 

 

Gevel impregneren na het voegen in 3 stappen

Wij raden aan om het impregneren door een professional uit te laten voeren. Ga je aan de slag met het impregneren van de gevel na het voegen? Volg dan deze drie stappen voor het beste resultaat!

Stap 1. Het voegwerk dient in een goede staat te verkeren, de muren horen schoon, vetvrij en droog te zijn;

Stap 2. Breng het middel door middel van vloeien van boven naar beneden aan op de gevel met een lage drukspuit;

Stap 3. Neem ramen en kozijnen direct af na het impregneren. Laat het middel opdrogen (ca 24 uur).

Je gevel en voegen zijn nu beschermd voor de komende 10 jaar! 

 

Aan de slag met het impregneren van jouw gevel?

Volg de stappen uit deze blog. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag verder! Je kan ons telefonisch bereiken via +31(0)573 795264, of stuur een mail of chatbericht. 

Na het lezen van deze blog weet je alle ins en outs van het impregneren van je gevel. Heb je toch nog vragen, bijvoorbeeld of WB8 het juiste middel is voor jouw gevel? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!