Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Jul 2021

Algen remover gevel

Algen remover voor je gevel

Je gevel, het eerste dat mensen zien wanneer ze voor bij je huis aankomen. Schimmels, ongewenst vuil en algen kunnen de gevel flink ontsieren. Vervelend, want deze vervuiling kan gemakkelijk ontstaan en groeien. Hiervoor is enkel zonlicht en water nodig. Een vaak gestelde vraag als dit het geval is luidt dan ook als volgt: hoe krijg ik mijn gevel weer schoon?

In deze blog behandelen we de juiste algendoder voor je gevel, hoe je deze inzet en hoe je toekomstige vervuiling voorkomt.

Ga direct door naar:

Een vervuilde gevel door algen

Algen op je gevel kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder condensatie door isolatie, de ligging van het gebouw, onjuiste ventilatie en fouten of tekortkomingen in de constructie van je huis. Met name in het najaar en in de winter floreren de algen. Maar hoe voorkom je de groei van deze algen en hoe kom je er vanaf? 

Een aantal bekende methodes om algen te verwijderen zijn schrobben met schoonmaakazijn en de inzet van kookvocht van aardappelen. Om de algen efficiënt, snel en grondig te verwijderen en tegelijkertijd de kans dat de algen terugkomen aanzienlijk te verkleinen, is het echter verstandig om een algendoder in te zetten. 

 

Deze algen remover heb je nodig voor je gevel

Bij 123impregneer raden we Algen remover aan. Deze vloeistof is met een hogedrukspuit aan te brengen op onder andere ramen, daken, terrassen, tuinmeubelen en muren. Het middel van Mavro verwijdert én voorkomt algen, mos en schimmels effectief binnen 24 uur. 

Met 1 liter Algen remover Concentraat kan 3 tot 5 m² gevel gereinigd worden. De exacte hoeveelheid algendoder die nodig is, hangt af van de ondergrond en de vervuilingsgraad van je gevel. Het concentraat kan toegepast worden in een concentratie van 1 op 25 tot 1 op 100. 

 

Algen remover Concentraat toepassen in 3 stappen

Is jouw gevel aangetast door algen, schimmels en/of mos en ben je toe aan fris aangezicht? Met deze 3 stappen is jouw gevel weer vrij van algen en wordt de groei van algen in de toekomst afgeremd. 

Stap 1. Reinig de gevel en breng de algendoder aan met een hogedrukspuit. Laat minimaal 16 uur inwerken;

Stap 2. Spuit de ondergrond na het intrekken af met ondersteuning van een schuurpad of borstel om de algen te verwijderen. Vang vervuild water op, dit mag niet in de bodem of riolering terecht komen. 

Stap 3. Herhaal zo nodig deze stappen voor een preventieve werking. 

 

Succes!

Ga jij aan de slag met deze handig uitleg en het 3-stappen-plan? Bij vragen, twijfels of behoefte aan informatie kunt je vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen je graag verder en geven persoonlijk advies!

E-maili[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264