Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
07 Feb 2022

Tuintegels impregneren

Zelf mijn tuintegels impregneren

Een nieuwe tuin aangelegd of je huidige tuin opfrissen? Tuintegels worden snel vuil en beschadigd door vorst, regen, belasting en micro-organismen zoals algen, schimmels en mos.

Deze blog legt uit hoe het tuintegels impregneren op een juiste manier gedaan wordt en welk impregneermiddel je hiervoor het best kan gebruiken!

Ga direct door naar:

 

Waarom zou ik mijn tuintegels impregneren?

Het impregneren van tuintegels zorgt voor een laag om je tegels die beschermt tegen vervuiling en groene aanslag. Na het impregneren van je tuintegels kan water niet meer in de tegels trekken en heeft alg geen kans meer zich te hechten en te groeien. Het resultaat? Je tuintegels blijven er voor een lange tijd goed uitzien en hebben een langere levensduur!

 

Wanneer kan ik mijn tuintegels het beste impregneren?

Het impregneren van je tuintegels kan het best gebeuren wanneer ze nieuw zijn. Ze zijn dan nog schoon en droog.

Heb je de tuintegels al langer? Dan kun je de tuintegels impregneren nadat je ze hebt schoongemaakt met een hogedruk reiniger. Wel is het belangrijk om ongeveer 24 uur te wachten na het schoonmaken van je tegels voor je begint met impregneren. 

Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn tuintegels?

Impregneermiddel verzadigd je steen, waardoor de poriën opgevuld zijn en er een water- en vuilafstotende laag ontstaat. Voor het impregneren van je tuintegels raden we aan om Ventosil Beton10 te gebruiken. Dit middel is geschikt voor buiten gebruik, aangezien het groei voorkomt van alg en mos. 

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig?

Per vierkante meter heb je ongeveer 0,1 liter van dit impregneermiddel nodig. Voor 10 vierkante meter bijvoorbeeld heb je dus aan 1 liter genoeg. 

 

Stappenplan voor het impregneren van je tuintegels

1. Reinig de tuintegels met een hogedruk reiniger;

2. Laat de tegels vervolgens minstens 24 uur drogen;

3. Nu kun je beginnen met impregneren. Doe hiervoor het impregneer in de Gloria Prima 5 hogedruk spuit. Het nevelkopje moet hiervan afgedraaid zijn;

4. Breng de pomp op druk;

5. Verdeel het impregneer met een gebonden straal over de tuintegels. Gebruik geen vloertrekker en ga niet met schoenen over de natte tegels. Hier krijg je namelijk strepen van;

6. Laat het middel intrekken en je bent klaar;

7. Geniet van je beschermde tuintegels!

 

Dit biedt 123Impregneer:

  • Vanaf € 35,- gratis thuis bezorgd

  • 10 jaar garantie

  • Twee weken bedenktijd

  • Geen tussenleveranciers, dus een scherpe prijs!

  • Aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg

 

Klaar om aan de slag te gaan met het impregneren van jouw tuintegels?

Na het lezen van deze blog heb je de juiste handvaten om aan de slag te gaan. Heb je toch nog uitleg nodig of vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan ons bellen op +31(0)573 795264, of stuur een e-mail of chatbericht. Wij helpen je graag!