Oude stenen muur impregneren

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Oude stenen muur impregneren

Jouw oude stenen muur impregneren

Ben jij bezig met een renovatie van je huis en heb je een oude stenen muur blootgelegd? Zo'n authentieke muur van baksteen of natuursteen voegt snel karakter toe aan je huis en is vaak erg gewild. De ruwe muur kan bewaard worden, op voorwaarde dat je deze goed behandeld. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog!

 

 

Waarom een oude stenen muur impregneren?

Zichtbaar bak- of natuursteen in huis kan net dat beetje extra toevoegen aan je huis. Hoewel baksteen een sterk materiaal is, is het verstandig om de muur te beschermen. Zo kun je in een keuken vetvlekken voorkomen, maar ook in andere delen van het huis kan iets tegen de muur aankomen. Daarbij zijn oude stenen muren vaak stoffig en je voorkomt natuurlijk graag verspreiding van dat stof. Door de muur te impregneren weet je zeker dat deze weer jaren mooi mee gaat!

 

 

Hoe ga je te werk met jouw oude stenen muur?

De eerste stap bij het impregneren is altijd een schoon oppervlak, zo ook bij jouw oude stenen muur. Onafgewerkte muren kunnen leiden tot veel stof in huis, en dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom dat je eerst al het vuil weghaalt, bijvoorbeeld met een borstel, aangepaste stofzuiger of zelfs hogedrukreiniger, dan zal de afwerkingslaag beter pakken. 

 

Is de muur schoon? Dan is het tijd om de muur te beschermen. Hoe je de muur tegen optrekkend vocht beschermt lees je hier. Voor het verstevigen van minerale, poreuze ondergronden zoals voeg- en metselwerk raden wij Prevosil AS Wetlook aan. Het werkt als versteviger en hydrofobeermiddel op zanderig en verweerd voegwerk, geschilferde baksteen en natuursteen en sterk doorslaand muurwerk.

 

Prevosil AS Wetlook impregneer

Prevosil impregneer

Een oude stenen muur impregneren in 5 stappen

Impregneer de muur niet in volle zon of bij hoge temperaturen en scherm omliggende materialen waaronder de vloer af. Volg vervolgens het stappenplan. 

 

1. Zorg voor een schone ondergrond;

 

2. Breng de eerste laag Prevosil AS vloeiend aan met lage druk, van onder naar boven verzadigend;

 

3. Werk direct na behandeling na met brede blokkwast of borstel;

 

4. Laat drogen en breng de tweede laag aan;

 

5. Je muren zijn nu beschermd tegen witte zoutuitslag, vorstschade, kalk uitwassing en erosie!

 

 

Veel succes! 

Heb je na deze uitleg over het impregneren van je oude muren nog vragen of extra uitleg nodig? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een mailtje ([email protected]) of stuur een chatbericht. Wij helpen je graag verder!