Optrekkend vocht buitenmuur

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Optrekkend vocht buitenmuur

Optrekkend vocht buitenmuur

Optrekkend vocht is één van de meest voorkomende vochtproblemen. Met de juiste aanpak en het juiste middel kan dit probleem effectief verholpen worden.

 

Optrekkend vocht in de buitenmuur zorgt voor plekken die altijd nat zijn. Dit is uiteraard niet wenselijk, want zo ontstaan er namelijk vlekken op de muur. Ook kan er schimmel ontstaan aan de binnenkant, wat vanzelfsprekend een lelijk beeld geeft en daarbij erg onhygiënisch is. 

 

Nog zorgelijker is dat optrekkend vocht op den duur zelfs kan zorgen voor stenen die kapot vriezen, wat in het ergste geval kan zorgen voor instabiliteit van de muren. Dit is absoluut het laatste wat je wil bij je huis. Met onderstaande tips en onze impregneermiddelen voorkom je optrekkend vocht!

 

 

Onze impregneermiddelen

Onze impregneermiddelen brengen een waterafstotende laag op de muur aan, waarmee de buitenmuur beschermt wordt tegen optrekkend vocht. Voor het behandelen van optrekkend vocht hebben wij twee geschikte impregneermiddelen die dezelfde werking hebben, dit zijn:

 

 

Hydroguard

 

 

‣ SLP verkiezelingsvloeistof

 

 

Het aanbrengen van onze impregneermiddelen

Voor het beschermen van de buitenmuur tegen optrekkend vocht, gebruikt u anderhalve liter per strekkende meter. Voor een muur van 9 strekkende meters gebruikt u 15 liter impregneermiddel. Het behandelen van de buitenmuur kan door middel van boorgaten. Een muur waarin al optrekkend vocht aanwezig is, kan altijd behandeld worden.

 

Voor het aanbrengen van dit impregneermiddel dienen de volgende stappen genomen te worden;

 

1) Iedere 15 cm wordt er een gat geboord waar vervolgens een koker ingezet wordt;

 

2) De koker wordt gevuld met hydroguard of verkiezelingsvloeistof;

 

3) 12 uur lang moet ervoor worden gezorgd dat de koker niet droog komt te staan;

 

4) Haal vervolgens de koker uit de muur;

 

5) Smeer het gat dicht met cement.

 

6) De buitenmuur is nu geïmpregneerd, waarbij het optrekkende vocht moet afnemen en verdwijnen!

 

 

Advies tegen optrekkend vocht 

Wilt u advies over het behandelen van optrekkend vocht? Onze specialisten kunnen door de jarenlange ervaring advies op maat geven. Iedere dag zijn wij telefonisch bereikbaar op 06-14744735. U kunt ook een mailtje sturen naar [email protected].