Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
30 Apr 2021

Jouw gevlinderde betonvloer schoonmaken?

Gevlinderde betonvloer schoonmaken

Heb jij net een fantastische gevlinderde betonvloer laten storten in je woning? Of geniet jij al langere tijd van je mooie betonvloer? Om je gevlinderde betonvloer zo lang mogelijk mee te laten gaan is het belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden en schoon te maken.

Voor het beschermen van jouw gevlinderde betonvloer kun je kiezen om jouw vloer te laten impregneren. Doe je het liever zelf? Dat kan en is helemaal niet lastig! Het is wel belangrijk om rekening te houden met de droogtijd (24 uur) van het impregneermiddel. In deze blog leggen we uit hoe je precies te werk gaat met het impregneren van jouw gevlinderde betonvloer.

Op die manier maken vuil en beschadigingen geen kans en kun jij nog lang van jouw vloer genieten! 

Ga direct door naar:

 

Waarom wil ik mijn gevlinderde betonvloer impregneren?

Het impregneren van jouw gevlinderde betonvloer speelt een grote rol in de duurzaamheid van de vloer. Met het impregneren raakt de vloer 'verzadigd', de gaten worden opgevuld, wat ervoor zorgt dat de vloer water- en vuilafstotend wordt. Water en vuil kunnen niet meer binnendringen en de vloer is gemakkelijker schoon te houden.

 

Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn gevlinderde betonvloer?

Voor het impregneren van jouw gevlinderde betonvloer raden wij Ventosil Beton10 en Ventosil Bio10 aan. Deze middelen zorgen voor een beschermende laag over de vloer, waardoor vlekken door koffie, wijn en andere vloeistoffen voorkomen kunnen worden. Ventosil Bio10 werkt hetzelfde als Beton10, maar is vrijwel geheel geurloos en biologisch afbreekbaar. Het verbruik van beide middelen is ongeveer 0.2L per vierkante meter. 

 

Jouw gevlinderde betonvloer schoonmaken

Een geïmpregneerde betonvloer blijft langer mooi en schoon, maar ook na impregneren is het belangrijk om de vloer schoon te maken. Wij hebben een aantal tips om jouw vloer schoon te houden:

  • Verwijder regelmatig stof met een stofzuiger of stofwisser;

  • Dweil je gevlinderde betonvloer wekelijks met warm water en een PH neutaal schoonmaakmiddel;

  • Controleer de vloer regelmatig op vlekken en verwijder deze met een vochtige doek.

 

Wat je niet moet doen bij jouw gevlinderde betonvloer

Bij het schoonmaken van jouw gevlinderde betonvloer is het belangrijk om op een aantal zaken te letten die de vloer kunnen beschadigen. Behandel de vloer nooit met een met olie geïmpregneerde doek en vermijd schoonmaakmiddelen met agressieve toevoegingen zoals chloor. Deze zaken kunnen vlekken op de vloer veroorzaken. Ook is het belangrijk om een borstel op de stofzuiger te hebben voor het verwijderen van stof op je vloer. Zonder borstel kan de stofzuiger krassen veroorzaken. 

 

Succes met het schoonmaken van jouw gevlinderde betonvloer!

Hopelijk weet je na het lezen van deze blog hoe je jouw gevlinderde betonvloer het best schoon kan maken en schoon kan houden! Vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via de mail of bel ons vrijblijvend op voor deskundig advies via +31573 795 264

Wij helpen je graag verder!