Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Feb 2023

Voegen zelf repareren

Repareer nu eenvoudig de voegen in jouw buitenmuur

Als je buitenmuren ouder worden, kunnen de voegen na verloop van tijd slijten en beschadigen. Dit kan leiden tot vochtproblemen en zelfs tot structurele schade aan je huis. Gelukkig repareer je gemakkelijk zelf de voegen in de buitenmuren, zonder dat je hiervoor een specialist hoeft in te schakelen. In deze blog leggen we je uit hoe je zelf de voegen in je buitenmuur bijwerkt.

Heb je scheuren in je buitenmuur die je moet herstellen? Lees dan in deze blog hoe je scheuren in de muur herstelt.


Ga direct door naar:

 

Dit heb je nodig om zelf de voegen in je muur te repareren

Door beschadigde voegen snel te herstellen, voorkom je verdere schade aan huis. Het is het beste om dus de voegen in je buitenmuur te repareren zodra je beschadigingen opmerkt.

Heb je een nieuwe woning? Ook dat is een goed moment om je buitenmuur een nieuw leven te geven. Repareer de voegen en geef je buitenmuur een frisse start! Het beste kun je voegen repareren bij droog weer, aangezien vochtig weer de hechting van de voegmortel kan beïnvloeden.

 

Hoe je in 5 stappen zelf je voegen in de buitenmuur kunt repareren

Stap 1. Voorbereiding: voordat je begint met het repareren van de voegen van de buitenmuur, is het belangrijk om de voegen goed schoon te maken. Maak de voegen schoon met een borstel uit de gereedschapsset of gebruik eventueel een hogedrukreiniger om het vuil en stof te verwijderen. Laat de voegen vervolgens goed drogen.

Stap 2. Voegsel aanmaken: meng voegmortel of kleurstof voor mortel volgens de instructies op verpakking totdat een homogene voegspecie ontstaat. Onvoldoende gemengde voegspecie geeft een mindere kwaliteit voeg en brengt het risico van kleurverschillen met zich mee. Het is dus belangrijk om de juiste verhouding tussen het voegmortel en water te gebruiken. Lees ook de instructies op verpakking.

Stap 3. Voegsel aanbrengen: nu kun je beginnen met het aanbrengen van de nieuwe voegmortel. Breng deze aan met behulp van de voegspijker en troffel. Werk hierbij van boven naar beneden en gebruik een schuine hoek om het voegsel in de voegen te duwen. Zorg ervoor dat de voegen volledig gevuld zijn en strijk het voegsel glad met een voegspijker.

Stap 4. Voegen glad afwerken: zorg ervoor dat de voegmortel goed aansluit op de rest van de voegen. Werk de voegen mooi glad af en maak ze eventueel schoon met een vochtige spons.

Stap 5. Drogen: laat het voegsel 12 tot 24 uur drogen. Als het voegsel volledig is uitgehard, kun je eventuele overtollige resten wegsnijden met een voegmes of een scherp mes.

Je voegen zijn zo weer gerepareerd!

Tip: Impregneer je buitenmuur om verdere schade te voorkomen. Hoe je dit doet lees je in deze blog.

Neem contact met ons op bij vragen

Als je vragen hebt over het repareren van je voegen of als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste product, neem dan gerust contact met ons op via +31(0)573 795264, stuur een mail of een chatbericht. Wij helpen je graag verder en geven je professioneel advies!