Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 Mar 2022

Buitenmuur impregneren

Buitenmuur impregneren, doe het zelf!

Het impregneren van je buitenmuur is erg zinvol. Het kan helpen wanneer je last hebt van doorslaand vocht, wanneer je buitenmuur regelmatig verontreinigd wordt door mos of algen of wanneer je dit wilt voorkomen. Na het impregneren van de buitenmuur is de muur jarenlang bestand tegen doorslaand vocht, weersinvloeden en vervuiling.

Na het lezen van deze blog ben jij er klaar voor om je eigen buitenmuur te impregneren. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Ga direct door naar:

 

Waarom wil ik mijn buitenmuur impregneren?

Het impregneren van je buitenmuur kan je muur beschermen tegen vocht en vuil, maar het heeft meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het beschermen tegen schimmel, algen en mos en het voorkomen van doorslaand vocht. Ook voorkomt het vorstschade en overige bijkomende gevaren. Het is dus zinvol om jouw buitenmuur te impregneren!

 

Wanneer kan ik mijn buitenmuur het beste impregneren?

De juiste omstandigheden voor het impregneren van de buitenmuur? Temperaturen boven de 5 graden celsius, droog weer en een schone en droge muur. Bij temperaturen onder de 5 graden zal de buitenmuur het impregneermiddel niet goed opnemen. Aangezien het belangrijk is dat de muren schoon zijn, wordt vaak eerst gekozen om deze te reinigen met de hoge druk spuit. Hierna moeten de muren drogen.

 

Wat heb ik nodig om mijn buitenmuur te impregneren?

Doe-het-zelf pakket

Heb je nog nooit eerder jouw buitenmuur behandeld? Dan moet deze behandeld worden met waterbasis impregneer (WB). Ons doe-het-zelf buitenmuur impregneer pakket bevat alle hulpproducten waarmee iedereen zijn nog niet eerder behandelde buitenmuur kan impregneren.

Het buitenmuur doe-het-zelf pakket bestaat uit:

  • 1x Ventosil WB8 - Gevelimpregneermiddel - 5 liter: de daadwerkelijke impregneer. Dit spuit je over de buitenmuur om te beschermen tegen vuil en vocht

  • 1x Gloria prima 5 - Drukspuit met open spuitlans om het impregneermiddel aan te brengen

  • 1x Zelfklevende beschermfolie; voor professionele bescherming

  • 1x Afdekzeil 4x5 meter; om de ondergrond af te dekken

 

Geen doe-het-zelf pakket nodig?

Bij 123impregneer beschikken we over de beste impregneermiddelen voor de buitenmuur. Wij bieden, voor buitenmuren, twee verschillende soorten aan: impregneermiddel op waterbasis (WB) en op basis van oplosmiddel (TK).

Onbehandelde buitenmuur: 

VENTOSIL-WB8

Onbekend:

VENTOSIL-TK8

Eerder behandelde buitenmuur:

VENTOSIL-TK6

De hoeveelheid impregneermiddel die je nodig hebt is afhankelijk van de hardheid van de stenen. Het verbruik is ongeveer 0,5 tot 1 liter per vierkante meter (m2). Voor hard steen heb je 0,5 liter per M2 nodig, voor redelijk hard steen 0,7 liter per M2 en bij zacht steen 1 liter per M2.

 

Buitenmuur impregneren in 5 stappen

Stap 1. Zorg ervoor dat de buitenmuur droog is;

Stap 2. Dek ramen en straatwerk af om vlekvorming te voorkomen;

Stap 3. Breng het impregneermiddel aan van boven naar beneden in banen van 1 meter. Steenlaag voor steenlaag totdat de muur volledig nat is;

Stap 4. Verwijder het afdek materiaal en controleer je ramen. Mocht er wat op de ramen terecht zijn gekomen, poets dit dan weg met een droge doek;

Stap 5. De buitenmuur is geïmpregneerd en klaar! Deze moet nu drogen.

Als je de stappen uit deze blog hebt gevolgd, dan is de buitenmuur 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil!

 

Heb je nog vragen of extra uitleg nodig? 

Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een e-mail of een chatbericht. Wij helpen je graag verder!