Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
15 Nov 2023

Verfafbijt

Verf en lijm verwijderen met verfafbijt

Wanneer je van plan bent om je meubels, kozijnen, deuren of andere zaken te verven, is het vaak nodig om oude verflagen te verwijderen. Zijn er oude verflagen aanwezig, dan kun je deze beter verwijderen dan laten zitten. De nieuwe verflaag zal dan een beter en mooier effect hebben. Hoe ga je te werk, wat kun je het beste gebruiken en wat is precies het voordeel? Wij vertellen het in deze blog!

 

De voordelen van verfafbijt

Gemakkelijk alle verfsoorten en lijmresten verwijderen van je DIY project, deur of kozijn? Met een afbijtmiddel kunnen hout, metaal en steenachtige ondergronden ontdaan worden van de verflaag. Dit is met name interessant omdat je dan minder hoeft te schrapen, wat minder werk en minder schade voor het object in kwestie betekent! Verfafbijt is bovendien een handig middel om naast je te hebben tijdens het schilderen, zodat je eventuele druppels en vlekken direct kunt verwijderen.

 

Rust-oleum Verfafbijt gebruiken

Bij 123impregneer.nl raden wij de R.A.P.P. WB Verfafbijt aan. Dit is een zeer effectieve verwijderaar van verf en lijmreste. Het zeer snelle verfoplossend en -opwerkend materiaal is ideaal voor het verwijderen van alle verftypen en lijm en is zonder methyleenchloride. 

      Rust-oleum R.A.P.P. WB Verfafbijt

Groene verfafbijt

Zo ga je te werk met de groene verfafbijt

Stap 1. Breng met een kwast (wegwerp: plat of rond) een gelijkmatige, dikke laag aan van de verfafbijt. Gebruik hier geen synthetische kwast voor; 

Stap 2. Laat de afbijt 10 tot 15 minuten inwerken; 

Stap 3. Verwijder de oude verflaag met een schraper of plamuurmes;

Stap 4. Reinig het oppervlak met een reiniger of schoon water en laat volledig drogen. 

Stap 5. Wanneer de muur droog is kan verder gegaan worden met bijvoorbeeld het schilderwerk!

 

Contact opnemen

Kunnen wij je helpen met vragen over de blog of ben je op zoek naar advies over schilderwerk en groene verfafbijt? We helpen je graag! Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we wat we voor jou kunnen betekenen. 

Telefoon: +31573 795 264

E-mail: [email protected]