Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
25 Apr 2022

Natuursteen impregneren

Waarom is het belangrijk om natuursteen te impregneren? 

Natuursteen wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi en schoon houden. Of het nu natuursteen in de keuken is, de woonkamer of buiten, de ideale manier om jouw stenen mooi te houden is door de tegels te impregneren. Hiermee breng je een sterk beschermende laag aan die ervoor zorgt dat natuursteen er zo goed als nieuw uit blijft zien!

In deze blog lees je hoe je te werk gaat bij het impregneren van jouw natuursteen. 

Ga direct door naar:

Wanneer moet ik natuursteen impregneren?

Je kan zowel je huidige, als je nieuwe natuurstenen tegels impregneren. Het belangrijkste bij het impregneren is dat de tegels schoon en droog zijn. Bij nieuwe tegels is het aan te raden om minimaal 4 weken te wachten met impregneren. Als je dit namelijk te vroeg doet, dan kan het zijn dat er vocht in de tegel opgesloten wordt. 

 

Welk impregneermiddel heb ik nodig voor natuursteen? 

Impregneermiddel zorgt voor een water- en vuilafstotende laag. Voor het impregneren van natuursteen raden we je aan om Faber Hidro 150 of Faber Protw lux te gebruiken. Deze impregneermiddelen vormen een optimale bescherming voor zacht stenen en natuurstenen vloeren.

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig? 

Met één liter van Faber Hidro 150 of Protw lux kun je 15 tot 30m² natuursteen impregneren. Beide middelen komen in 1 liter flessen.  

 

Hoe vaak moet ik natuursteen impregneren?

Dit hangt af van de omstandigheden. Wil je natuursteen in de keuken en dus binnenshuis impregneren? Dan zal eens in de vijf jaar voldoende zijn. Voor natuurstenen buitenshuis of in natte ruimtes is jaarlijks impregneren aan te raden. 

 

Hoe ga ik stapsgewijs te werk?

Stap 1. Zorg ervoor dat de natuurstenen gereinigd en schoon zijn. Is dit niet het geval? Reinig je tegels dan met een hogedrukspuit;

Stap 2. Laat je tegels na het eventuele reinigen ongeveer 24 uur drogen; 

Stap 3. Breng een dunne, gelijkmatige laag van Protw Lux of Hidro 150 aan met een kwast, inwashoes of roller. Giet het middel nooit rechtstreeks op de steen;

Stap 4. Laat het middel nu intrekken en zorg ervoor dat je er tijdens het drogen niet meer op gaat staan;

Stap 5. Je bent klaar; je natuurstenen zijn geïmpregneerd! 

 

Tip: onderhoud je geïmpregneerde vloeren met Faber Neugel Natuursteen onderhoudsmiddel.

 

Succes met het impregneren van natuursteen!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over natuursteen impregneren? Neem dan gerust contact met ons op via +31(0)573 - 795264 of stuur een mail. We beantwoorden je vragen graag!