Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Oct 2021

Dakpannen coaten

Je dakpannen coaten, waarom wil je dat?

Het dak van je huis wordt dag en nacht aan weer en wind blootgesteld. Om ervoor te zorgen dat je dak vocht en vuil buiten kan blijven houden en er tegelijkertijd verzorgd uit blijft zien is het belangrijk om je dakpannen te coaten. Kom je er na het reinigen van je dak achter dat je dakpannen niet meer de gewenste kleur hebben? Of is je voorkeur in de kleur van je dakpannen gewijzigd?

In deze blog lees je hoe jouw dak een nieuwe uitstraling krijgt zonder dat je nieuwe dakpannen hoeft te kopen!

Ga direct door naar:

Wat heb ik nodig voor het coaten van mijn dakpannen?

Voor het coaten van bijna alle dakpannen raden wij Dakcoating Dac Hydro Plus aan, geglazuurde dakpannen uitgezonderd. Deze duurzame watergedragen acrylaatcoating helpt je dakpannen lange tijd mooi mee te gaan! De coating is weerbestendig, ademend, elastisch en eenvoudig aan te brengen.

 

Om de dakcoating op een efficiënte manier aan te brengen kan gebruik worden gemaakt met een airless spuit. De coating kan echter ook eenvoudig aangebracht worden met een kwast of roller.

 

Afhankelijk van een aantal factoren, waaronder poreusheid van de dakpannen, heb je een liter van de coating nodig per 10 vierkante meters. Bij de aanschaf van de coating is het belangrijk om te letten op de kleur van de dakpannen, kies bijvoorbeeld voor rustiek, antraciet of rood. De coating heeft na het drogen een zijdeglans uiterlijk.

 

Wanneer kan ik mijn dakpannen coaten?

Voor je begint met het coaten van je dakpannen is het belangrijk te zorgen dat de dakpannen schoon en droog zijn. Reinigen van het dak kan met een hoge druk spuit. Verder is het belangrijk om niet te werken in de volle zon of in temperaturen onder de 8°C bij het aanbrengen van de coating. De aangeraden maximale relatieve vochtigheid is 80%.

Je dakpannen coaten in een paar stappen

1. Reinig het dak met een hoge druk spuit

2. Laat het dak volledig drogen

3. Maak de keuze tussen impregneren of coaten. Wanneer de kleur van de dakpannen nog naar wens is, is impregneren voldoende. 

4. Plak eventuele ramen en dakkapellen af met afplakfolie

5. Breng de airless spuit, kwasten of rollers in gereedheid;

6. Breng Dac Hydro Plus van boven naar beneden aan op de dakpannen;

7. Na een paar uur drogen zien de dakpannen er weer als nieuw uit!

Succes met het coaten van jouw dakpannen! 

Ga je na deze blog zelf aan de slag met het coaten van je dakpannen? Voor vragen of advies kun je altijd terecht bij onze experts! Neem eenvoudig contact met ons op via de mail of bel ons op +31(0)573 795264.