Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
07 Apr 2022

Zelf je dak impregneren

Voor het impregneren van je dak kun je een professional inschakelen, maar je kan ook zelf aan de slag gaan. In deze blog lees je alles over de werking, de voordelen en hoe je zelf te werk gaat met het impregneren van je dak! 

Ga direct door naar:


Waarom wil ik mijn dak impregneren?

Jouw dak impregneren, wat betekent het en waarom wil je dit doen? Door je dak te impregneren maak je de dakbedekking waterafstotend. Dat leidt ertoe dat er aanzienlijk minder tot zelfs geen water en vuil meer in je dak kan binnendringen. Het impregneren van je dak helpt dus om je dakpannen, leistenen of dakplaten waterafstotend te maken en schimmels, viezigheid en lekkage te voorkomen! 

Bekijk hieronder het verschil tussen een geïmpregneerd dak vs een niet geïmpregneerd dak.Wanneer kan ik mijn dak impregneren?

Het is belangrijk dat je dakpannen, leistenen of dakplaten droog en schoon zijn voor je het dak gaat impregneren. Het schoonmaken van het dak kan gedaan worden met een hoge druk reiniger. Laat je dak na het reinigen zo'n 24 uur lang drogen. Het kan zijn dat je dak eerder droog is bij de juiste weersomstandigheden, zon en wind versnellen het opdrogen. Ons advies is om bij temperaturen lager dan 5 graden uw dak niet te impregneren. Bij lagere temperaturen zal het dak het impregneermiddel niet goed opnemen. Daarnaast kan het betreden van het dak bij deze temperaturen gevaarlijker zijn.

 

Welk dak impregneermiddel ga ik gebruiken?

Bij het impregneren van je dak kun je gebruik maken van oplosmiddel-houdend impregneer of water dragend impregneer. De werking van deze beide middelen is hetzelfde. Goed om te weten is dat het impregneermiddel op waterbasis vrij is van oplosmiddel. Ventosil-Dak25 is dus beter voor het milieu!

 

Je benodigdheden: impregneermiddel en meer

Hoeveel impregneermiddel je nodig hebt is afhankelijk van de hardheid van je dakpannen. Bij het dakpannen impregneren of impregneren van de leistenen of dakplaten is het verbruik ongeveer 0,1 tot 0,3 Liter per M².

Verzeker jezelf daarnaast voordat je begint ervan dat je de nodige producten hebt om de applicatie van het impregneermiddel zo effectief en gemakkelijk mogelijk te maken:

 

Stappenplan voor het impregneren van je dak 

Stap 1. Zorg ervoor dat je dag droog en schoon is en dek eventuele dakramen af om vlekvorming te voorkomen; 

Stap 2. Vul de Gloria Prima 5 drukspuit met het impregneermiddel en breng de spuit op druk;

Stap 3. Breng het impregneermiddel van boven naar beneden aan tot het dak helemaal nat is;

Stap 4. Verwijder het afdek materiaal van je ramen en controleer deze op vlekken. Wanneer er vlekken aanwezig zijn kun je deze met een droge doek wegpoetsen;

Stap 5. Je bent klaar! Laat je dak nu ongeveer een dak drogen en je dak is voor 10 jaar optimaal beschermd tegen vocht en vuil. 

 

De voordelen van bestellen bij 123impregneer.nl

  • Op werkdagen voor 15:00u besteld, vandaag nog verzonden!

  • Gratis verzending vanaf €35,-

  • 10 jaar garantie op de productwerking

  • 30 dagen bedenktijd

  • Geen tussenhandelaren, de scherpste prijs!

  • Vrijblijvend, professioneel advies

  • Aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg

 

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het impregneren van uw dakpannen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264 of stuur een mail of chatbericht. Wij helpen je graag verder!

 

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf mijn dak impregneren of moet ik een professional inhuren?

Het is mogelijk om je dak zelf te impregneren als je ervaring hebt met dakwerk en vertrouwd bent met het werken op hoogtes.

Waarom wil ik mijn dak impregneren?

Door je dak te impregneren kun je lekkages voorkomen en de groei van mos en algen verminderen, waardoor je dak langer meegaat en je op de lange termijn bespaart op onderhoudskosten. Het impregneren zorgt ervoor dat de dakbedekking waterafstotend wordt, wat resulteert in minder water en vuil dat in je dak kan binnendringen. Maak je dakpannen, leistenen of dakplaten waterafstotend en voorkom schimmels, vuil en lekkage!

Kan ik elk type dak impregneren?

De meeste daken kunnen worden geïmpregneerd, inclusief platte daken, hellende daken en dakpannen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint met het impregneren.

Hoe vaak moet ik mijn dak impregneren?

Het impregneren van je dak hoeft niet vaak te worden gedaan. De meeste impregneermiddelen hebben een levensduur van enkele jaren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan de elementen. Het is raadzaam om het impregneren van je dak om de tien jaar te herhalen.

Wanneer kan ik mijn dak het beste impregneren?

Om je dak effectief te impregneren is het belangrijk dat de dakpannen, leistenen of dakplaten droog en schoon zijn. Je kunt het dak schoonmaken met een hoge druk reiniger en het daarna ongeveer 24 uur laten drogen. Als de weersomstandigheden goed zijn, kan je dak sneller drogen door zon en wind. Let er wel op dat het impregneren van je dak bij temperaturen onder de 5 graden niet wordt aangeraden. Bij lagere temperaturen kan het dak het impregneermiddel namelijk niet goed opnemen en het betreden van het dak kan gevaarlijker zijn.

Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn dak?

Bij het impregneren van je dak kun je gebruik maken van oplosmiddel-houdend impregneer (Ventosil-Dak10) of water dragend impregneer (Ventosil-Dak25). De werking van deze beide middelen is hetzelfde. Goed om te weten is dat het impregneermiddel op waterbasis vrij is van oplosmiddel. Ventosil-Dak25 is dus beter voor het milieu!

Verzeker jezelf daarnaast voordat je begint ervan dat je de nodige producten hebt om de applicatie van het impregneermiddel zo effectief en gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoe impregneer ik mijn dak?

Bekijk dit stappenplan.