Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
29 Sep 2020

Zelf je gevel hydrofoberen?

Gevel hydrofoberen? Zo werkt het

Het hydrofoberen van je gevel is een vorm van impregneren; je behandelt je gevel met een waterafstotend middel, zodat deze langer mooi meegaat. Natuurlijk kun je hiervoor een professional inschakelen, maar je kan het ook zelf! Goed voorbereid en eenvoudig zelf je gevel hydrofoberen? Met deze tips ga je zelf aan de slag en is jouw gevel de komende 10 jaar beschermd tegen vuil en vocht. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat. 

Ga direct door naar:

 

Bekijk hieronder het verschil tussen een geïmpregneerde gevel vs een niet geïmpregneerde gevel.

 

Het doel van hydrofoberen

Hydrofoberen van gevels wordt gedaan met de volgende doelen:

  • Om de gevel te beschermen tegen algen, schimmels en mos;

  • Om doorslaand vocht te voorkomen;

  • Om de isolatie van je woning te verbeteren;

  • Om vorstschade aan jouw gevel te voorkomen.

 

Welke hydrofobeermiddelen zijn er voor gevels?

Voor het impregneren van je gevel kun je gebruik maken van drie verschillende soorten van de Ventosil impregneermiddelen. Ventosil WB8 is op waterbasis en Ventosil TK8 is op basis van oplosmiddel. Een gevel van baksteen die nog nooit is behandeld, kan altijd behandeld worden met waterbasis impregneer (WB). Een gevel waarvan je niet weet of deze al eens behandeld is, kun je altijd behandelen met oplosmiddelbasis TK8 impregneer.

Belangrijk: Siloxanen verdwijnen nooit meer volledig uit de stenen. Daarom kun je een eerder behandelde gevel ook niet meer met waterbasis product behandelen. Je gevel blijft na een behandeling altijd deels waterafstotend. Naast een verschil in impregneermiddel, zorgen de achtergebleven siloxanen ervoor je voldoende hebt aan 6% siloxanen (Ventosil-TK6) in je impregneermiddel bij herhaling.

 

Welk impregneermiddel is het best voor mijn gevel?

Onbehandelde gevel: 

VENTOSIL-WB8

Onbekend:

VENTOSIL-TK8

Eerder behandelde gevel:

VENTOSIL-TK6

 

Wanneer kan ik mijn gevel hydrofoberen?

Je kunt zelf jouw gevel impregneren wanneer de gevel droog en schoon is. Om deze reden wordt vaak gekozen om de gevels eerst te (laten) reinigen met een hoge druk reiniger of gevelreiniger. Na de reiniging moet de muur drogen, een proces dat versneld kan worden door zon en wind. Ons advies is om bij temperaturen lager dan 5 °C niet te hydrofoberen. Bij lagere temperaturen zal de muur het impregneermiddel niet goed opnemen.

 

Hoeveel gevel hydrofobeermiddel heb ik nodig?

Hoeveel gevel impregneermiddel je nodig hebt is afhankelijk van de hardheid van je stenen. Het verbruik is ongeveer 0,5 tot 1 Liter per M². Persoonlijk advies nodig over de hardheid van jouw gevel? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je graag verder. 

 

Harde steen:

Redelijk harde steen:

Zachte steen

0,5 Liter per M²

0,7 Liter per M²

1 Liter per M²


Stap voor stap je gevel hydrofoberen:

Stap 1. Zorg er voor dat je gevel droog en schoon is;

Stap 2. Dek ramen en straatwerk af om vlekvorming te voorkomen;

Stap 3. Verwijder de sproeikop van je gloria spuit zodat je met een gebonden straal kunt gaan impregneren;

Stap 4. Vul de hogedruk spuit met impregneer en breng deze op druk;

Stap 5. Breng het impregneer van boven naar beneden aan in banen van ongeveer 1 meter. Steenlaag voor steenlaag, totdat de muur volledig nat is.

Stap 6. Verwijder het afdek materiaal en controleer je ramen. Mocht er toch wat op je ramen terecht gekomen zijn, dan kunt je dit nu verwijderen door het met een droge doek weg te poetsen.

Stap 7. Je bent klaar! Laat je muur nu goed drogen. Je gevel is geïmpregneerd en beschermd voor de komende 10 jaar tegen vuil en vocht.