Voorstrijk voor het stucen

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Voorstrijk voor het stucen

Voorstrijk aanbrengen voor het stucen

Na het lezen van deze blog weet je het belang van voorstrijk voor het stucen, welk middel je nodig hebt en hoe je hiermee om moet gaan!

 

Voorstrijk gebruiken voor het stucen is van belang wanneer je een goede hechting van je stucwerk wil krijgen. Er zijn verschillende voorstrijk producten die gebruikt kunnen worden voor het voorbewerken van verschillende ondergronden.

 

 

Welk voorstrijkmiddel heb ik nodig?

Welk voorstrijkmiddel je nodig hebt hangt af van je ondergrond en of je binnen of buiten bent. Heb je een zacht en verzand oppervlak? Gebruik dan SLP Diepgrondering. Heb je een gladde en slecht zuigende ondergrond? Dan kun je gebruik maken van SLP Voorstrijk (buiten/binnen) of SLP Putzcontact (binnen) om hechting te creëren voor sierplijster. Voor het gronderen van sterk en onregelmatig zuigende ondergronden kun je gebruik maken van SLP Aquablock. Kijk dus goed naar je ondergrond en wat deze nodig heeft!

 

 

 

Hoeveel voorstrijkmiddel heb ik nodig?

De hoeveelheid voorstrijkmiddel die je nodig hebt hangt af van het middel dat je gebruikt. We hebben hieronder voor je op rij gezet hoeveel vierkante meter je met een liter/kilo kunt voorstrijken.

 

-   SLP Diepgrondering: 10m2 per liter

 

-   SLP Voorstrijk: 4m2 per kilo

 

-   SLP Putzcontact: 5m2 per kilo

 

-   SLP Aquablock: 10 tot 40m2 per kilo

 

Hoe ga ik te werk?

1. Bepaal met wat voor soort ondergrond je te maken hebt;

 

2. Kies het juiste voorstrijkmiddel;

 

3. Breng het middel aan met een lage druk spuit, verfroller of kwast. Hiervoor raden we aan de gebruiksaanwijzing van het middel dat je gekozen hebt goed door te lezen;

 

4. Laat het middel opdrogen en je kan beginnen met stucen!