Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Apr 2021

Ongeglazuurde tegels impregneren

Ongeglazuurde tegels impregneren doe je zelf

Heb jij ongeglazuurde tegels in de tuin of binnenshuis? Deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi en schoon houden. Onbeschermde tegels kunnen lastig schoon te maken zijn, zijn vatbaar voor algen en raken eerder beschadigd. Door je tegels te impregneren ontstaat een sterk beschermende laag die ervoor zorgt dat jouw ongeglazuurde tegels nog jarenlang mooi meegaan. Ben jij van plan zelf je tegels te beschermen? Wij helpen je graag op weg! 

In deze blog lees je wat je nodig hebt voor het impregneren van je ongeglazuurde tegels, hoeveel, en wanneer je dit het beste kan doen. Ook vind je hier een handig stappenplan. Lees dus gauw verder!

Ga direct door naar:

Wanneer kan ik mijn tegels impregneren?

Het is verstandig om je nieuwe tegels direct te impregneren. Zijn je tegels niet nieuw, maar wil je ze wel graag beschermen? Ook dat kan! Het is belangrijk dat je tegels schoon en droog zijn voor je begint met impregneren. Bedenk bij buitentegels dat het middel 24 uur moet drogen, impregneer ze dus alleen als het droog blijft. 

Dit heb je nodig

Bij 123impregneer.nl raden wij Faber Protw Lux kleurloze impregneer aan voor het beschermen van jouw tegels. Dit professionele product van Faber is een sneldrogende, vocht- en vlek afwijzend middel, speciaal ontwikkeld voor een zeer hoogstaande bescherming. Protw Lux is snel en eenvoudig toe te passen. Per liter kun je ongeveer 10 tot 30 vierkante meter impregneren, afhankelijk van de tegels. 

 

Zo impregneer je ongeglazuurde tegels

Zelf aan de slag met het impregneren van je ongeglazuurde tegels? Of je nou binnen of buiten je tegels wilt behandelen, na de volgende 4 stappen kan jouw vloer weer minimaal 5 jaar vooruit! Je kunt je tegels impregneren met temperaturen tussen de 5 en 35 graden.

Stap 1. Maak je vloer grondig schoon en laat volledig opdrogen. Schakel eventuele vloerverwarming uit, deze kan er namelijk voor zorgen dat je impregneermiddel te snel droogt;

Stap 2. Breng het product aan op de droge en schone vloer in een gelijkmatige, dunne laag met een kwast, roller of inwashoes. Giet het impregneer nooit rechtstreeks op het oppervlak. 

Stap 3.  Het duurt zo'n 12 tot 24 uur voor je vloer volledig droog is. Je vloer is nu volledig waterafstotend en gemakkelijk te reinigen!

Succes met het impregneren van jouw tegels!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de werking van het impregneermiddel, of ben je op zoek naar deskundig advies over jouw ongeglazuurde tegels? Laat het ons weten! Wij zijn bereikbaar op +31573 795 264 of via de mail. We helpen je graag verder!