Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Jun 2021

Scheuren in gevel herstellen

Kan ik zelf scheuren in mijn gevel herstellen?

Scheuren in je gevel wil je zo snel mogelijk herstellen. Een scheur in de muur schaadt het aangezicht van het huis, kunnen je huis in waarde doen dalen en zijn bovendien slecht voor de constructie. Wordt de scheur groter? Dan is het al helemaal tijd om actie te ondernemen; dit kan gevaarlijk worden. Het herstellen van de scheuren in je gevel levert weer een fris en prettig aangezicht op, dat wil toch iedereen? 

Scheuren in je muur zijn vaak, maar niet altijd, een teken dat er iets mis is met de constructie van je huis. Een kleine krimpscheur in je huis kan geen kwaad, dit komt door het uitzetten van een nieuw huis. Is de scheur zo breed dat de twee vlakken van de muur van elkaar wijken? Lees dan deze blog, wij vertellen wat je moet doen!

Ga direct door naar:

Wat heb ik nodig om scheuren in mijn gevel te herstellen?

Om de scheuren in je gevel correct te herstellen heb je de volgende zaken nodig:

  1. Een voegenfrees of haakse slijper

  2. Spiraalankers (4.5mm of 6mm)

  3. Ankerlijm

  4. Voegmortel

Wanneer de voeg het toelaat raden wij aan een spiraalanker van 6mm te gebruiken. Is de voeg hier te smal voor? Kies dan voor een 4,5mm spiraalanker

Heb je te maken met een horizontale scheur van één meter? Dan heb je genoeg aan één spiraalanker en één tube ankerlijm. Wanneer je een verticale scheur wilt herstellen moet bij elke 3e of 4e steenlaag horizontaal ingeslepen worden en een anker geplaatst. Hier heb je dus meerdere spiraalankers nodig. Je kunt ervoor kiezen om een basis set scheurherstel te gebruiken voor het herstellen van de scheuren of los de spiraalankers en ankerlijm bestellen.

 

Herstel de scheuren in je gevel in 6 stappen

Tijd om daad bij woord te voegen! In 6 stappen is jouw gevel weer zo goed als nieuw. 

 

Scheurherstel gevel

Stap 1. Slijp of frees de voeg zo diep mogelijk uit;

Stap 2. Spoel de voeg uit om eventueel gruis te verwijderen;

Stap 3. Maak het anker op maat en leg deze in de uitgefreesde voeg;

Stap 4. Vul de uitgefreesde voeg met de Ventosil ankerlijm;

Stap 5. Druk het geheel aan met de voegspijker, strijk af en laat de lijm ongeveer 2 uur uitharden;

Stap 6. Repareer de voeg met de Weber Beamix voegmortel. Deze voegmortel is in meerdere kleuren te verkrijgen en kunnen zelfs gemengd worden om de juiste kleur te bereiken! 

 

Succes!

In deze blog hebben we de benodigdheden en stappen die je moet zetten behandeld. Hopelijk kun jij nu succesvol de scheuren in jouw gevel herstellen. Heb je toch nog vragen of kun jij persoonlijk advies gebruiken? Bel, chat of mail ons, wij helpen je graag verder.