Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
06 Oct 2021

Marmer schoonmaken

Marmer schoonmaken, hoe doe je dat?

Marmer is een klassieke natuursteen dat regelmatig gebruikt wordt voor vloeren, tafels, keukens en badkamers. De uitstraling en tijdloosheid van marmer maakt dat het vaak als een waardevolle investering wordt gezien. De steensoort is een combinatie van kalksteen en natuurlijke elementen en daardoor een relatief zacht materiaal dat helaas gemakkelijker beschadigd raakt. Jouw marmer met het juiste onderhoud lang goed houden? Bij 123impregneer.nl weten we er wel raad mee!

Ga direct door naar:

Marmer correct onderhouden en schoonmaken 

Het onderhoud van marmer hoeft niet lastig te zijn, maar het is wel belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken. Zo mag er niet te veel zeep gebruikt worden en zijn zure, chemische en ontkalkinsgsproducten problematisch. Wat moet je dan wel doen? Houd het marmer schoon. Heb je iets gemorst, ook wanneer het enkel water is, reinig de plek dan direct met een vochtige, schone doek. Zorg er altijd voor dat er geen water op het marmer achterblijft. 

Is jouw marmeren vloer reeds vervuild? Tijd voor een opfrisbeurt!

  • Reinig het vervuilde marmer grondig;

  • Bescherm het marmer met impregneermiddel;

  • Houd het marmer schoon.

 

Hiermee maak je jouw marmer schoon

Voor het intensief reinigen van natuursteen raden wij bij 123impregneer.nl Faber/30 natuursteen reiniger aan. Deze reiniger is veelzijdig, snelwerkend en eenvoudig in gebruik. Hoewel het middel krachtig is tegen vervuiling, is het vriendelijk voor het oppervlak. Daarmee is het geschikt voor de meest gevoelige steensoorten, waaronder marmer. Het verbruik van de Faber/30 is 10 tot 50 vierkante meter per liter. Het kan gebruikt worden met temperaturen tussen de 5 en 30 graden, de droogtijd is hiervan afhankelijk.

 

Marmer schoonmaken met Faber/30

Aan de slag met het schoonmaken van jouw marmeren vloer? Wij helpen je op weg. 

Stap 1. Test op een onopvallende plaats de reiniger om de juiste verhouding en de geschiktheid te bepalen;

Stap 2. Verdun de reiniger met schoon maker. De verhouding hangt af van de mate vervuiling en het oppervlak;

Stap 3. Breng het product aan op het oppervlak en schrob intensief met een schrobpad of eenschijfsmachine;

Stap 4. Laat het product 5–10 minuten inwerken, niet laten indrogen. Schrob regelmatig voor een beter resultaat; 

Stap 5. Verwijder residu na de inwerktijd met voldoende water.

Je vloer is nu schoon! Het is verstandig om het marmer na intensieve reiniging te impregneren, bijvoorbeeld met Faber Protw lux. Je vloer blijft dan lange tijd beschermd.

 

Kunnen wij helpen?

Heb je hulp nodig bij het schoonmaken van je marmer, wil je weten of Faber/30 het juiste product is voor jouw steen of kunnen wij andere vragen voor je beantwoorden? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers helpen je graag! 

E-mail[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264