Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 May 2021

Houten dak impregneren

Moet ik mijn houten dak impregneren?

Is het dak van jouw huis, schuur, berging of overkapping bekleed met hout? Een schuin dak bekleed met hout, denk aan houten singels of leien, kan water goed afvoeren. Toch is het belangrijk om het hout te beschermen, zodat water en vuil niet in kunnen trekken. Door jouw houten dak te impregneren blijft jouw huis droog, je dak stevig én lang mooi. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Ga direct door naar:

 

Bekijk hieronder het verschil tussen geïmpregneerd hout vs niet geïmpregneerd hout.

Wat heb ik nodig voor mijn houten dak?

Voor het impregneren van een houten dak is Ventosil HI Houtimpregneer het meest geschikt. Dit middel is perfect voor zowel hard als zacht hout buitenshuis. Met 1 liter Ventosil HI, verkrijgbaar in een handige spuitflacon, kan ongeveer 8 vierkante meter hout beschermd worden. 

 

Wanneer kan ik mijn houten dak impregneren?

Het is belangrijk om met een droog dak te beginnen met impregneren. Dat betekent dat je jouw dak kunt impregneren wanneer het 24 uur niet geregend heeft. De minimale verwerkingstemperatuur van dit impregneermiddel is 5 graden, de maximale temperatuur 35 graden. Zolang het geen mid winter of hartje zomer is, kun je dus gewoon aan de slag!

 

Zo impregneer je jouw houten dak!

Zelf hout impregneren is niet lastig. Daarom hebben we een eenvoudig stappenplan opgezet dat jij kunt gebruiken voor het impregneren van je houten dak. 

 

Stap 1. Zorg voor je begint met impregneren voor een droge en schone ondergrond. Dek eventuele ramen af;

Stap 2. Breng het impregneermiddel van boven naar beneden aan met een lage druk spuit;

Stap 3. Breng het middel aan tot een egale laag ontstaat en al het hout vochtig is. Breng eventueel binnen 2 uur een tweede laag aan;

Stap 4. Laat het impregneermiddel nu 12 tot 24 uur drogen en jouw houten dak is beschermd!

 

Dit zijn de voordelen

Weet jij nog niet zeker of je jouw houten dak (zelf) wilt impregneren? Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het impregneermiddel is eenvoudig aan te brengen met behulp van een Gloria Prima 5 spuit;

  • Je houten dak gaat veel langer mee, water kan niet meer intrekken;

  • Minder kans op lekkage;

  • Je dak blijft langer mooi doordat vuil geen kans heeft om in te trekken!

 

Hulp nodig?

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het impregneren van een houten dak? Weet je niet hoeveel impregneermiddel je nodig hebt of heb je behoefte aan deskundig advies? Neem eenvoudig contact met ons op en wij helpen je graag!

Mail: [email protected]

Bel: +31(0)573 795264