Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
14 Apr 2021

Dak waterdicht maken

Jouw dak waterdicht maken

Je dak heeft als doel om jou en je huis te beschermen tegen weer en wind. Om te zorgen dat water en vuil geen grip hebben op je dak, is het belangrijk om je dak te impregneren. Met impregneermiddel maak je jouw dakpannen en leistenen waterafstotend en blijft jouw woning schoon en droog. Hier lees je hoe je jouw (schuine) dak waterdicht kunt maken!

Ga direct door naar:

Dit impregneermiddel heb je nodig 

Voor het water- en vuilafstotend maken van betonnen dakpannen en leien raden wij Ventosil Dak10 en Bio 10 Dak aan. Het verschil tussen deze twee is dat Bio 10 Dak een biologisch impregneermiddel is.

Na het aanbrengen van beide middelen ontstaat een waterafstotende, onzichtbare en damp-doorlatende beschermlaag. Je dak is hiermee beschermd tegen water en weert mos en algen af. Beide middelen zijn kleurloos, drogen binnen 2 tot 6 uur en beschermen je dak meer dan 10 jaar. Ook kunnen de middelen op dezelfde manier aangebracht worden. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Het verschil tussen Bio 10 Dak en Dak10 impregneer is dat de eerste biologisch afbreekbaar is. Een milieuvriendelijke keuze dus!

 

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig?

De vloeistof kan aangebracht worden met een nevelspuit. Het verbruik van de impregneermiddelen is ongeveer 0,1 liter per vierkante meter. Dat betekent dat je met 1 liter een dak van 10 vierkante meter kunt behandelen. Hoeveel middel je nodig hebt hangt wel af van de hardheid van je dakpannen. Wil je het zeker weten? Neem dan even contact met ons op. 

 

Zo maak je jouw dak waterdicht

In een paar eenvoudige stappen maak je ook jouw dak waterdicht. Zo ga je te werk:

Stap 1. Zorg ervoor dat je dak schoon en droog is. Dek eventuele dakramen af om vlekvorming te voorkomen;

Stap 2. Vul de Gloria Prima 5 drukspuit met het impregneermiddel en breng op druk;

Stap 3. Breng het impregneermiddel aan van boven naar beneden. Ga door tot het dak helemaal nat is;

Stap 4. Verwijder het afdek materiaal van eventuele dakramen en controleer op vlekken. Verwijder zo nodig;

Stap 5. Laat het dak nu ongeveer 24 uur drogen en het dak kan weer 10 jaar beschermd vooruit!

Succes met het waterdicht maken van je dak!

Met dit stappenplan kun jij je eigen dak waterdicht maken. Heb je toch nog vragen of ben je op zoek naar persoonlijk en professioneel advies? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen graag. Je kan ons telefonisch bereiken op +31(0)573 795264, of stuur een e-mail