Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Oct 2020

Brandvertragend impregneermiddel

Brandvertragend impregneermiddel 

Met brandvertragend impregneermiddel verklein je de kans op brand, in of rondom huis, enorm! Brandvertragend impregneermiddel breng je aan op een oppervlak om deze langer bestand te maken tegen brand. Dit impregneermiddel is een kleine investering, wat gigantisch veel ellende kan voorkomen. Je veiligheid en de veiligheid van je huishouden is natuurlijk van groot belang. Ook wordt brandvertragend impregneermiddel veel toegepast bij festivals, beurzen, decors, theaters etc.

Ga direct door naar:

 

Bekijk hieronder het verschil tussen geïmpregneerde gordijnen vs niet geïmpregneerde gordijnen.

 

Waarom is het belangrijk en handig om brandvertragend impregneermiddel toe te passen? 

Wanneer Ventovlam Impregneer op je constructie of object wordt aangebracht, zorgt dit er voor dat het vele malen langer duurt voordat vlammen uitbreken. Dit levert erg veel tijdwinst op; als je er met een beginnende brand vroeg bij bent, kan je met snel schakelen voorkomen dat het uit de hand loopt. Grote brandschade wordt aanzienlijk verkleind.

Zie hieronder een video van geïmpregneerd karton vs. niet-geïmpregneerd karton.

Op de video kan je zien dat het geïmpregneerde karton bijna geen vlam vat en dat het vuur zich bijna niet verspreidt; hiermee verklein je de kans op brandschade enorm! 

Voor een relatief kleine investering maak je jouw huis of schuur veel veiliger. Jij wilt toch ook een veilige woonomgeving? 

 

Welke soorten brandvertragend impregneermiddel zijn er en waarvoor kan ik het gebruiken?

Er zijn 3 soorten Ventovlam in ons assortiment;

Ventovlam X-mas: Ventovlam X-mas is onder andere voor al je kerstdecoratie en bomen geschikt. 

 

 

Ventovlam T: Ventovlam T is zeer geschikt voor toepassing op bijvoorbeeld beurzen en festivals voor het beschermen van onder andere hout en stof. Bij dit product wordt de werking 3 maanden gegarandeerd. 

brandvertragend impregneer

 

 

Ventovlam combi: Ventovlam combi is zeer geschikt voor het brandvertragend impregneren van onder andere gordijnen en meubels. Bij ventovlam combi wordt de werking tot 12 maanden gegarandeerd.  

brandvertragend impregneermiddel

 

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig? 

De benodigde hoeveelheid brandvertragend impregneermiddel hangt sterk af van het oppervlak dat geïmpregneerd moet worden. Vaak kan je met 1 liter ongeveer 8 m2 oppervlakte impregneren.  

Wanneer kan ik impregneren? 

Het belangrijkste bij het impregneren is een droge ondergrond. Als dit het geval is, kan je gerust aan de slag! 

Hoe breng ik het brandvertragend impregneermiddel stapsgewijs aan? 

Stap 1. Zorg voor een droog oppervlak; is dit niet het geval? Wacht dan nog even met impregneren tot het object helemaal droog is.

Stap 2. Dek de ondergrond af; bijvoorbeeld kranten of een oude deken. 

Stap 3. Ga je binnenshuis impregneren? Zet dan een raam open om te zorgen voor een goed geventileerde ruimte. Dit bevordert tevens het droogproces. 

Stap 4. Spuit het impregneermiddel in banen over het oppervlak, bij voorkeur in een vast patroon; zodat alle delen voldoende zijn voorzien van het impregneermiddel. 

Stap 5. Wacht tot het droog is en je object kan er de komende tijd weer tegenaan!

Succes!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het aanbrengen van brandvertragend impregneermiddel? Neem dan gerust contact met ons op via +31(0)573 795264 of stuur een mailtje naar [email protected]. We beantwoorden je vragen graag!