Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
27 Jun 2020

Aluminium kozijnen schoonmaken

Eenvoudig jouw aluminium kozijnen schoonmaken

Heb jij aluminium kozijnen? Dan is het belangrijk dat je jouw kozijnen regelmatig schoonmaakt. Door je kozijnen gemiddeld vier keer per jaar te reinigen blijven de kozijnen in optimale conditie, gaan ze langer mee en hebben ze minder vaak problemen zoals slijtage en stroefheid. Vaak zijn na een tijdje (zwarte) vuilstrepen zichtbaar op je kozijnen. Deze strepen kunnen in eerste instantie geen kwaad, maar wanneer ze niet op tijd verwijderd worden kan het vuil inbranden. Als dit gebeurt raakt de toplaag beschadigd. 

Slecht onderhoud kan leiden tot oxiderende en doffe kozijnen. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Hoe je jouw aluminium kozijnen het best schoon kan maken en het langst mooi houdt lees je in deze blog. 

Ga direct door naar:

 

Aluminium kozijnen schoonmaken met Alurex speciaal

Met alurex speciaal maak jij je aluminium kozijnen eenvoudig schoon. Dit product is geschikt voor het verwijderen van vliegroest (lichte corrosie), straatvuil, stadsvuil, industriële vervuiling en aanslag van uitlaatgassen. Alurex speciaal bevat geen schuurmiddelen en tast de oppervlakte dus niet aan. Dit middel kan worden afgespoeld met water. Dit product is ook geschikt voor het schoonmaken van glas, RVS en non-ferro metalen. 

 

De voordelen van Alurex Speciaal

  • Verwijdert lichte verontreiniging;

  • Bevat geen schuurmiddelen;

  • Tast oppervlakte niet aan;

  • Etst niet op glas en rubber.

 

Hoe reinig je jouw aluminium kozijnen?

Aan de slag met het reinigen van jouw alumium kozijnen? Om te beginnen is het belangrijk om Alurex Speciaal, het reinigingsmiddel, te verdunnen met water. De verhouding tussen water en Alurex speciaal is afhankelijk van de mate van corrosie en de vervuilingsgraad. De maximale verhouding hierbij is 1:15.

Na het verdunnen van het reinigingsmiddel, kan het product aangebracht worden met behulp van een vernevelspuit, spons, doek of hand-lagedrukspuit. Wij adviseren om te starten met een proefvlak. Na het aanbrengen moet het middel 5 minuten inwerken. Wanneer het middel 5 minuten is ingewerkt, wil je het oppervlak grondig afspoelen met water. Hierdoor wordt wordt een neutrale ondergrond bereikt. Voor een oppervlakte tussen de 5 m2 en 10 m2 is 1 liter Alurex speciaal nodig. 

Bij het schoonmaken van de kozijnen is het belangrijk dat er van onder naar boven wordt gewerkt. Op deze manier worden lopers en strepen voorkomen!

 

Eenvoudig online bestellen met 123impregneer.nl

Wil jij jouw aluminium kozijn gaan schoonmaken? Bestel dan eenvoudig jouw Alurex speciaal online. Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur, dan kan je morgen al beginnen met het schoonmaken van jouw aluminium kozijnen!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies of kunnen wij na het lezen van deze blog nog een aantal vragen van je beantwoorden? Neem gerust contact met ons op.

E-mail[email protected]

Telefonisch+31(0)573 795264