Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
28 Apr 2023

Zelf je gevel impregneren

Het lijkt misschien een hele klus, waarvoor je een professional moet inschakelen. Weet dat zelf je gevel impregneren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Met de informatie in deze blog kan je direct zelf aan de slag. Je vindt tips én een stappenplan. Zo is jouw gevel binnen de kortste keren goed beschermd. Lees snel verder om erachter te komen wat je nodig hebt voor het impregneren van je gevel en hoe je te werk moet gaan. En maak kennis met onze gevelimpregneer producten.

 

Ga direct door naar:

 

Om deze redenen is het belangrijk jouw gevel te impregneren

Het impregneren van jouw gevel is belangrijk om de gevel te beschermen tegen vuil, algen, schimmel en mos. Nog belangrijker is dat het impregneren doorslaand vocht en vorstschade voorkomt. Dit is belangrijk omdat vorstschade kan zorgen voor instabiliteit. Heb je jouw gevel eenmaal geïmpregneerd, dan is deze 10 jaar goed beschermd tegen vocht en vuil. 

Wanneer kan ik mijn gevel het beste impregneren?

De belangrijkste voorwaarde voor het impregneren van je gevel is dat deze schoon en droog is. Het is dan ook verstandig en gebruikelijk om vóór het impregneren de gevel(s) te reinigen met een hogedruk- of gevelreiniger. Lees hier hoe je het beste jouw gevel reinigt. Na het reinigen moeten de muren drogen. Dit gaat sneller wanneer de zon schijnt en de wind waait. Zijn de temperaturen onder de 5 graden celcius? Dan adviseren wij om te wachten met het impregneren tot de temperaturen hoger zijn. Bij lagere temperaturen neemt de muur het impregneermiddel niet goed op.

 

Wat heb ik nodig om mijn gevel te impregneren?

Doe-het-zelf pakket

Met het gevelimpregneer pakket heb je in één keer alle benodigde materialen om je gevel te impregneren. Het pakket bevat alle belangrijke hulpproducten waarmee iedereen zijn woning kan impregneren. Het pakket bestaat uit de volgende producten:

  • 1x Ventosil TK8 of Ventosil TK6 (afhankelijk van of je de gevel al eens geïmpregneerd hebt) gevelimpregneermiddel: De daadwerkelijke impregneer. Dit spuit je over de gevel om te beschermen tegen vuil en vocht.

  • 1x Gloria prima 5 : Drukspuit met open spuitlans om het impregneermiddel op te brengen.

  • 1x Zelfklevende beschermfolie: Voor professionele bescherming.

  • 1x Afdekzeil 4x5 meter: Om de ondergrond af te dekken.

 

Zorg ervoor dat je tijdens het impregneren van jouw gevel beschermde kleding en handschoenen aanhebt. Het impregneermiddel is een agressieve stof, vermijd dus lichamelijk contact met dit middel! Hiervoor hebben we een handige impregneer safety set. Deze set bestaat uit handschoenen, een veiligheidsbril en ademhalingsmasker FFP2. Hierna kan het impregneren beginnen!

Geen doe-het-zelf pakket nodig?

Voor het impregneren van je gevel kun je gebruik maken van drie verschillende soorten impregneermiddel van Ventosil: Ventosil WB8 op waterbasis of Ventosil TK8 en Ventosil-TK6 op oplosmiddelbasis.

Wanneer gebruik je nou welk soort impregneermiddel? Als jouw gevel van baksteen is en nog nooit is behandeld met impregneermiddel, dan maak je gebruik van impregneermiddel op waterbasis (WB). Weet je niet 100% zeker of jouw gevel al een is geïmpregneerd of weet je juist wel dat de gevel al eens is geïmpregneerd? Dan kun je een impregneermiddel op basis van oplosmiddel (TK) gebruiken. 

Bekijk hieronder welk impregneermiddel het best is voor jouw gevel.

Onbehandelde gevel: 

VENTOSIL-WB8

Onbekend:

VENTOSIL-TK8

Eerder behandelde gevel:

VENTOSIL-TK6

 

Klaar om je eigen gevel te impregneren? 

Ben jij klaar om je eigen gevel te impregneren? Dan is het in de eerste plaats zaak om de juiste hoeveelheid impregneermiddel in huis te hebben. Hoeveel gevel impregneermiddel je nodig hebt is afhankelijk van de hardheid van je stenen. Het verbruik is ongeveer 0,5 tot 1 Liter per m². Voor hard steen gebruik je 0,5 liter per m², bij redelijk hard steen 0,7 liter per m² en bij zacht steen 1 liter per m².

 

Impregneer je gevel in 6 stappen

Stap 1. Zorg er voor dat je gevel droog en schoon is.

Stap 2. Dek ramen en straatwerk af om vlekvorming te voorkomen.

Stap 3. Monteer de open spuitlans op je gloria spuit.

Stap 4. Vul de drukspuit met impregneer en breng deze op druk.

Stap 5. Breng het impregneer van boven naar beneden aan in banen van ongeveer 1 meter. Steenlaag voor steenlaag, totdat de muur volledig nat is.

Stap 6. Je kunt nu het afdekmateriaal verwijderen, de ramen controleren en eventuele vlekken met een droge doek verwijderen. Laat de gevel verder drogen.

Als je gevel volledig droog is, is deze voor de komende 10 jaar optimaal beschermd tegen vocht en vuil. Je bent klaar!

 

Je gevel reinigen, gevelcrème aanbrengen of scheuren in je gevel herstellen

Jouw huis verdient de beste zorg, van het verwijderen van vuil tot het herstellen van scheuren. Ontdek hoe je jouw huis een frisse uitstraling kunt geven en de levensduur ervan kunt verlengen in onze blogs:

 

 

Zelf je gevel reinigen > 

Gevelcrème aanbrengen >

Scheuren in je gevel herstellen > 

 

Vragen of extra uitleg voor het impregneren van je gevel? 

Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder! Je kan ons bereiken door te bellen naar +31(0)573 795264, een e-mail te sturen of via een chatbericht. 

 

Veelgestelde vragen - gevel impregneren

Kun je zelf je gevel impregneren?

Absoluut, het is zeker mogelijk om zelf je gevel te impregneren. Gelukkig is het impregneren van een gevel niet moeilijk. Met de juiste instructies en het juiste impregneermiddel kun je zelf impregneren zonder de hulp van iemand anders. Bekijk onze video waarin we je uitleggen hoe je je gevel kunt impregneren.

Waarom zou ik mijn gevel impregneren?

Het impregneren van je gevel kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen, zoals lekkages en schimmelvorming. Dit kan de levensduur van je gevel verlengen en de onderhoudskosten op de lange termijn verminderen.

Kan ik elk type gevel impregneren?

Bijna alle gevels, waaronder die van baksteen, beton en natuursteen, kunnen worden geïmpregneerd. Het is echter van groot belang dat het oppervlak volledig schoon en droog is alvorens te beginnen met het impregneren.

Lees hier hoe je zelf jouw beton impregneert.

Hoe vaak moet ik mijn gevel impregneren?

Het impregneren van je gevel hoeft niet vaak te worden gedaan. De meeste impregneermiddelen hebben een levensduur van enkele jaren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan de elementen. Het is raadzaam om het impregneren van je gevel om de vijf tot tien jaar te herhalen.

Wanneer kan ik mijn gevel het beste impregneren?

Om je gevel te impregneren, is het essentieel dat deze grondig schoon en droog is. Het is daarom verstandig en gebruikelijk om voorafgaand aan het impregneren de gevel(s) te reinigen met behulp van een hogedruk- of gevelreiniger. Nadat de gevel(s) zijn gereinigd, moeten ze goed drogen. Dit proces verloopt sneller als de zon schijnt en er wind is. Als de temperatuur echter onder de 5 graden Celsius ligt, is het raadzaam te wachten met het impregneren tot de temperatuur hoger is. Bij lage temperaturen zal de muur het impregneermiddel namelijk niet goed opnemen.

Wat heb ik nodig voor het impregneren van mijn gevel?

Er zijn drie verschillende soorten impregneermiddelen van Ventosil die kunnen worden gebruikt bij het impregneren van gevels: Ventosil WB8 is op waterbasisVentosil TK8 en Ventosil-TK6 zijn op oplosmiddelbasis.

Als je gevel van baksteen is en nog nooit is behandeld met impregneermiddel dan kun je het beste gebruik maken van een impregneermiddel op waterbasis (WB). Als je echter niet zeker weet of jouw gevel al eerder is geïmpregneerd, of als je weet dat dit al is gedaan, dan kun je het beste een impregneermiddel op basis van oplosmiddel (TK) gebruiken.

Hoe impregneer ik mijn gevel?

Bekijk deze video voor het impregneren van je gevel of volg dit stappenplan.