Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 Feb 2022

Terrastegels impregneren

Terrastegels impregneren doe je zo!

In deze blog leer je hoe je jouw terrastegels impregneert en welk impregneermiddel je hiervoor het best kunt gebruiken. Zo houd jij je terrastegels zo goed als nieuw!

Ga direct door naar:

 

Waarom terrastegels impregneren?

Terrastegels zijn vaak stevig en duurzaam. Grof vuil als bladeren en zand zijn gemakkelijk met een bezem te verwijderen en met water kom je ook ver. Heb je nieuwe terrastegels in je tuin, of wil je jouw terras opknappen? Zorg dan dat je tegels schoon zijn om vervolgens je terrastegels te impregneren. Dit laatste is van belang om ze zo lang mogelijk mooi te houden en ze een langere levensduur te geven. Het impregneermiddel zorgt namelijk voor een beschermende laag om je tegels. Dit betekent dat water niet meer in je tegels kan trekken en algen geen kans meer hebben zich aan je tegels te hechten en te groeien!

Wanneer kan ik mijn terrastegels het beste impregneren?

Zijn je terrastegels nieuw en droog? Dan kun je meteen beginnen met impregneren! Heb je de terrastegels al even? Zorg er dan voor dat de tegels schoon en droog zijn voor je begint met impregneren. De tegels moeten 24 uur gedroogd hebben voor je kan beginnen, dus maak ze een dag van tevoren schoon!

 

Welk impregneermiddel heb ik nodig?

Wij raden aan om Ventosil Beton10 te gebruiken om je terrastegels te impregneren. Dit middel zorgt voor een beschermlaag die, naast het voorkomen van algen en mos, ongewenste vlekken van wijn, koffie en andere vloeistoffen voorkomt. Voor elke vierkante meter terrastegels heb je ongeveer 0,1 liter Ventosil Beton10 nodig. Met de hoeveelheid liter impregneermiddel die deze verpakking bevat kun je dus ongeveer 10 vierkante meter van je terras beschermen.

 

Stappenplan terrastegels impregneren

Stap 1. Reinig je terrastegels met een hogedruk reiniger;

Stap 2. Laat je tegels drogen voor ongeveer 24 uur;

Stap 3. Doe het impregneermiddel in de Gloria Prima 5 hogedruk spuit en draai het nevelknopje ervanaf;

Stap 4. Breng de spuit op druk;

Stap 5. Verdeel met een gebonden straal het impregneer over je terrastegels. Om strepen te voorkomen raden we je af een vloertrekker te gebruiken en met schoenen over de natte tegels te lopen;

Stap 6. Laat het middel intrekken;

Stap 7. Je bent klaar, geniet van je beschermde terrastegels!

Bestel jouw impregneermiddel bij 123impregneer:

  • Vanaf €35,- gratis thuis bezorgd

  • 10 jaar garantie

  • Twee weken bedenktijd

  • Geen tussenleveranciers, dus een scherpe prijs!

  • Aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het impregneren van uw terrastegels? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een mail of stuur een chatbericht. Wij helpen je graag verder!