Terrastegels impregneren

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Terrastegels impregneren

Terrastegels impregneren doe je zo!

In deze blog leer je hoe je jouw terrastegels impregneert en welk impregneermiddel je hiervoor het best kunt gebruiken. Zo houd jij je terrastegels zo goed als nieuw!

 

Je terrastegels impregneren is van belang om ze zo lang mogelijk mooi te houden en ze een langere levensduur te geven. Het impregneermiddel zorgt namelijk voor een beschermende laag om je tegels. Dit betekent dat water niet meer in je tegels kan trekken en algen geen kans meer hebben zich aan je tegels te hechten en te groeien!

 

 

Welk impregneermiddel heb ik nodig?

Wij raden aan om Ventosil Beton10 te gebruiken om je terrastegels te impregneren. Dit middel zorgt voor een beschermlaag die, naast het voorkomen van algen en mos, ongewenste vlekken van wijn, koffie en andere vloeistoffen voorkomt. 

 

 

Ventosil Beton10

impregneren betontegels

 

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig?

Voor elke vierkante meter terrastegels heb je ongeveer 0,1 liter Ventosil Beton10 nodig. Met de hoeveelheid liter impregneermiddel die deze verpakking bevat kun je dus ongeveer 10 vierkante meter van je terras beschermen.

 

 

Wanneer kan ik mijn terrastegels impregneren?

Zijn je terrastegels nieuw en droog? Dan kun je meteen beginnen met impregneren! 

 

Heb je de terrastegels al even? Zorg er dan voor dat de tegels schoon en droog zijn voor je begint met impregneren. De tegels moeten 24 uur gedroogd hebben voor je kan beginnen, dus maak ze een dag van tevoren schoon!

 

 

Beschermde terrastegels in zeven stappen!

1. Reinig je terrastegels met een hogedruk reiniger;

 

2. Laat je tegels drogen voor ongeveer 24 uur;

 

3. Doe het impregneermiddel in de Gloria Prima 5 hogedruk spuit en draai het nevelknopje ervanaf;

 

4. Breng de spuit op druk;

 

5. Verdeel met een gebonden straal het impregneer over je terrastegels. Om strepen te voorkomen raden we je af een vloertrekker te gebruiken en met schoenen over de natte tegels te lopen;

 

6. Laat het middel intrekken;

 

7. Je bent klaar, geniet van je beschermde terrastegels!