Zelf je garagevloer coaten

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Zelf je garagevloer coaten

Garagevloer coating

Zelf garagevloer coating aanbrengen is niet lastig, iedereen kan het. In deze blog vertellen wij je waarom het belangrijk is om de garagevloer te coaten, welk type garagevloer coating je het best kunt gebruiken, wanneer je het kunt toepassen en hoe het in de praktijk gaat. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

 

Waarom mijn garagevloer coaten?

De garagevloer coaten is belangrijk voor de bescherming van de huidige (beton)vloer tegen het intrekken van vloeistoffen, vuil en vocht. Daarbij geeft het coaten van de garagevloer een schone, nette en esthetische afwerking van de garage. De coating maakt de vloer hard, waardoor deze geschikt is is voor intensief gebruik. Dankzij onze garagevloer coating is jouw betonnen vloer slijtvast, sterk en vloeistofdicht.

 

Welke garagevloer coating moet ik gebruiken?

De beste garagevloer coating vind je in onze webshop onder vloercoating. Al deze coatings zorgen voor een slijtvaste, sterke en vloeistofdichte garagevloer. Als we één coating moeten kiezen dan is het de Pegakote Epoxy vloerverf. Bij deze coating kun je er zelfs nog met een heftruck overheen rijden, zonder dat het kapot gaat.

 

IJzersterke vloercoating: Rust-oleum Pegakote Epoxy

coaten garagevloer

 

Wanneer kan ik garage vloercoating toepassen?

Het coaten van de garagevloer kan te allen tijde, zo lang het maar boven de 5 graden is. Let daarnaast wel op de huidige staat van de ondergrond. Als de garagevloer momenteel, dus nog voor het coaten, te weinig opneemt, dan is het handig om Hechtprimer te gebruiken. Ook moet de vloer droog en stofvrij zijn en scheuren vooraf afgedicht. Dit  super hechtprimer is bestemd voor een gladde en niet zuigende ondergronden ondergrond zoals nieuw gevlinderd beton en tegels.

Hoeveel vloercoating heb ik nodig voor mijn garage?

Indien je kiest voor de Rust-oleum Pegakote Epoxy dan is het theoretisch verbruik 300gr per vierkante meter. Met deze hoeveelheid bescherm je jouw garagevloer volledig tegen vocht en vloeistoffen.

 

Het gebruik voor de overige coatings is te vinden op de betreffende pagina's van de vloercoating.

Aan de slag

Tot slot natuurlijk het daadwerkelijke aanbrengen van de garagevloer coating. Dit kun je zelf eenvoudig doen met een verfroller. Dien de coating in dunne lagen gelijkmatig aan, waarbij je eventueel meerdere lagen kunt aanbrengen. Let hierbij dus wel op de staat van de huidige ondergrond. Moet hier nog hechtprimer toegepast worden? De ondergrond is namelijk de basis voor de uiteindelijke vloer.

 

Voordelen garagevloer coating

- Garagevloer coating is in verschillende kleuren leverbaar;

- Eenvoudig aan te brengen;

- Na het coaten is de garagevloer bestand tegen krassen, stoten en slijtage;

- Na de garagevloercoating is de vloer vloeistofdicht;

- Eenvoudig te onderhouden.