Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Jan 2021

Voorstrijk buitenmuur

Voorstrijk buitenmuur: doe het zelf

Voorstrijk aanbrengen op je buitenmuur: waarom zou je dat doen, wat levert het op en hoe ga je te werk? Dat en meer lees je in deze blog!

Ben je van plan om je muren te stuken, betegelen of gewoon een opknap beurt te geven? Dan is het goed om eens te kijken naar voorstrijkmiddel dat geschikt is voor jouw muren. Door voorstrijk aan te brengen op je buitenmuren levert jouw inspanning je een optimaal resultaat op. Benieuwd hoe je te werk moet gaan, welke voorstrijk je nodig hebt en in welke situaties? Wij leggen het je uit!

Ga direct door naar:


Voorstrijk op je buitenmuur - de voordelen

Het is verstandig om vocht-opnemende en poederende buitenmuren eerst te behandelen voor je aan het werk gaat met schilderen of andere aanpassingen. Of het aanbrengen van voorstrijkmiddel noodzakelijk is voor jouw buitenmuur kun je eenvoudig testen. Je hebt hiervoor alleen water en een spons, kwast of doek nodig. Door met een natte doek over de muur te wrijven en te kijken of de muur afgeeft op de doek kun je leren of jouw muren poederen. Breng op een ander stuk van jouw buitenmuur water aan met de spons of kwast. Trekt het water in? Dan neemt jouw buitenmuur vocht op en is het belangrijk om voorstrijk aan te brengen. Loopt het water langs de muur naar beneden? Dan is het voorstrijken van je buitenmuur niet nodig. 

 

Welk voorstrijkmiddel heb ik nodig?

Blijkt uit de test dat jouw buitenmuren voorstrijkmiddel nodig hebben? Dan zit je nu waarschijnlijk met de vraag welk middel je nodig hebt. Het antwoord hierop is afhankelijk van de eigenschappen van je buitenmuur. Bij het kiezen van het voorstrijkmiddel voor jouw buitenmuur is het dus belangrijk om goed te kijken naar wat de muur nodig heeft.

 

Voor het verbeteren van de hechting van onder andere slecht zuigende, gladde ondergronden raden wij de producten van SLP aan.

      Voorstrijk slecht zuigende ondergrond

Voorstrijk buitenmuur SLP

Hoeveel voorstrijkmiddel heb ik nodig?  

Hoeveel voorstrijkmiddel je nodig hebt is afhankelijk van de ondergrond en het middel dat je gebruikt. Een sterk zuigende ondergrond zal meer voorstrijkmiddel nodig hebben. Zo zullen gasbetonblokken elke vierkante meter ongeveer een halve liter voorstrijkmiddel verbruiken, terwijl gipsplaten maar 0,1 liter per vierkante meter vragen. Het verbruik per voorstrijkmiddel hebben we voor je op een rij gezet. 

Weet je niet zeker welk middel voor jouw muren het best is en hoeveel voorstrijkmiddel je nodig gaat hebben? Wij helpen je graag verder!

 

Voorstrijk aanbrengen op je buitenmuur, stap voor stap

Stap 1: Voorbereiding

1. Bepaal met wat voor soort ondergrond je te maken hebt;

2. Kies het juiste voorstrijkmiddel;

3. Zorg voor de juiste beschermingsmiddelen. Met een veiligheidsbril en handschoenen blijf je veilig; 

4. Zorg ervoor dat je buitenmuur schoon en droog is.

 

Stap 2: Je buitenmuur behandelen met voorstrijkmiddel

1. Bereid je voorstrijkmiddel voor volgens de aanwijzingen op de verpakking;

2. Breng het middel gelijkmatig en dun aan met de op de verpakking aangeraden middelen. Dit zal een lage druk spuit, verfroller of kwast zijn.

3. Laat het middel opdrogen en je buitenmuur is klaar!

 

Vrijblijvend contact en advies

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het aanbrengen van voorstrijk op je buitenmuur? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via de chat, mail ([email protected]) of de telefoon (+31(0)573 - 795264). Wij helpen je graag verder.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »