Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
09 Sep 2020

Voorstrijk aanbrengen

Voorstrijk aanbrengen

Voorstrijk aanbrengen; je hebt links en rechts vast wel eens voorbij horen komen dat voorstrijken van muren of plafonds belangrijk is. Maar waarom het belangrijk is om voorstrijk aan te brengen? En in welke situaties het aan te raden is? 

 

In deze blog helpen we je een handje. We leggen uit waarom het gebruik van voorstrijk belangrijk is, in welke situaties het nodig is, hoe je voorstrijk aanbrengt en wat/ hoeveel je nodig hebt. Zo heb je alle informatie om goed aan de slag te kunnen! 

 

 

Waarom is het belangrijk om voorstrijk aan te brengen?

Het aanbrengen van voorstrijk gebeurt vaak om de zuiging van de ondergrond te verminderen. Zo kan het voorkomen dat behanglijm te snel intrekt of dat stucwerk te snel uitdroogt. Zonde, en met de juiste voorstrijk makkelijk te voorkomen! Daarnaast zorgt voorstrijk voor een betere hechting.  

 

 

In de volgende situaties kan het handig zijn om voorstrijk aan te brengen: 

 

‣ Voor het behangen;

 

‣ Tegelen;

 

‣ Bij stucen zodat het stucwerk goed kan afbinden en verharden.

 

Breng geen voorstrijk aan uit voorzorg. Voorstrijk aanbrengen zonder dat het nodig is, kan namelijk juist een negatief effect hebben.

 

 

 

Moet ik voorstrijk aanbrengen?

Wanneer weet je nou of het nodig is om voorstrijk aan te brengen? Met een heel simpel testje komen we hier makkelijk achter. Breng water aan op de muur met een spons, blokkwast of natte doek. Loopt het water langs de muur weg? Dan neemt de muur het vocht niet op en is voorstrijken dus niet nodig. Wordt de nat gemaakte vlek op de muur donker? Dan neemt de muur het vocht op. In dat geval is het nodig om voorstrijk aan te brengen. 

 

 

Op welke condities kun je voorstrijk aanbrengen?

Ondergrond dient schoon en droog te zijn;

 

Verwerken boven 5 graden celcius.

 

 

 

Welke voorstrijk heb ik nodig?

Om de zuiging van de ondergrond te verminderen, adviseren we Ventosil Voorstrijk. Deze voorstrijk is kleurloos en geschikt voor het binnen- en buitenshuis voorstrijken van alle zuigende ondergronden, zoals:

 

‣ Beton;

 

‣ Kalkzandsteen;

 

‣ Cementvloeren;

 

‣ Cement- en gipsgebonden pleisterwerk

 

‣ Cellenbeton;

 

‣ Gipsblokken;

 

‣ Gipskarton- en gipsvezelplaten.

 

 

Ventosil Voorstrijk

 

Voorstrijk ondergronden

Gebruik je voorstrijk om de hechting met de ondergrond te verbeteren? Dan raden we de producten van SLP aan:

 

Voorstrijk ondergrond

 

 

Hoeveel voorstrijk heb ik nodig?  

Hoeveel liter voorstrijk nodig is, is afhankelijk van het soort voorstrijk en de ondergrond. Hoe poreuzer een ondergrond, hoe meer voorstrijk nodig is. 

 

Het gebruik van voorstrijk is zeer afhankelijk van de ondergrond. Een muur van gasbetonblokken neemt veel voorstrijk op. Een muur van gipsplaten daarentegen veel minder.  

 

Gasbetonblokken zullen ongeveer een halve liter per vierkante meter opnemen. Bij gipsplaten heb je aan 0,1 a 0,2 liter per vierkante meter al genoeg. Indien je zeker wilt weten hoeveel voorstrijkmiddel je exact nodig hebt; neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

 

 

Hoe breng ik voorstrijk aan?

1) Voorbereiding 

‣ Veiligheid staat op nummer 1. Zorg daarom voor de juiste bescherming. Gebruik een veiligheidsbril en handschoenen. 

 

‣  Zorg vervolgens dat het te behandelen oppervlak schoon en droog is. 

 

‣ Dek oppervlaktes die niet behandeld worden af, zoals vloeren, plinten en deuren. Wij beschikken over groene zelfklevende beschermfolie en transparante zelfklevende beschermfolie. 

 

 

 

2) Aanbrengen

‣ Schud de voorstrijk.

 

‣ Breng je de voorstrijk met kwast of roller aan? Giet de voorstrijk dan in een verfbak. Bij het gebruik van een roller is het belangrijk om altijd van beneden naar boven te rollen. Rol je van boven naar beneden? Dan draait de net natgemaakte roller eerst naar buiten in plaats van over de muur. Hierdoor krijg je veel meer spetters. 

 

‣ Voor het aanbrengen van voorstrijk zijn er verschillende opties. De meest gebruikte manieren zijn met een roller of kwast. Het is ook mogelijk om het aan te brengen met

 

‣ Breng de voorstrijk dun en gelijkmatig aan en je bent klaar!

 

Heb je na deze blog nog vragen over het aanbrengen van voorstrijk? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op via +31 (0)573 - 795264 of stuur ons een chatbericht. We beantwoorden graag je vragen!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »