Aluminium kozijnen schoonmaken

  • Geplaatst op
  • Door Marthijn
Aluminium kozijnen schoonmaken

Aluminium kozijn schoonmaken

Heb jij aluminium kozijnen? Dan is het belangrijk dat je jouw aluminium kozijnen regelmatig schoonmaakt. Doe je dit niet, dan gaan de blanke kozijnen op den duur oxideren en dof worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen. In deze blog lees je hoe je je verweerde aluminum kozijnen het best kunt schoonmaken!

 

 

Alurex speciaal

Met alurex speciaal maak jij je aluminium kozijnen schoon. Dit product is geschikt voor het verwijderen van vliegroest (lichte corrosie), straatvuil, stadsvuil, industriële vervuiling en aanslag van uitlaatgassen. Alurex speciaal bevat geen schuurmiddelen en tast de oppervlakte dus niet aan. Dit middel kan worden afgespoeld met water. Dit product is ook geschikt voor het schoonmaken van glas, RVS en non-ferro metalen. 

 

Alurex speciaal bekijken

De voordelen van Alurex speciaal

  • Verwijdert lichte verontreiniging;
  • Bevat geen schuurmiddelen;
  • Tast oppervlakte niet aan;
  • Etst niet op glas en rubber.

 

 

Hoe maak je jouw aluminium aluminium kozijn schoon?

Alurex speciaal moet je in eerste instantie verdunnen met water. De verhouding tussen water en Alurex speciaal is afhankelijk van de mate van corrosie en de vervuilingsgraad. De maximale verhouding hierbij is 1:15. Het product kan vervolgens worden aangebracht met behulp van een vernevelspuit, spons, doek of handlagedrukspuit. Daarna moet het middel 5 minuten inwerken. Wanneer het middel 5 minuten is ingewerkt dien je het oppervlak zeer goed af te spoelen met water. Door het afspoelen wordt een neutrale ondergrond bereikt. Wij adviseren om te starten met een proefvlak. Voor een oppervlakte tussen de 5 m2 en 10 m2 is 1 liter Alurex speciaal nodig. 

 

Bij het schoonmaken van de kozijnen is het belangrijk dat er van onder naar boven wordt gewerkt. Op deze manier worden lopers en strepen voorkomen!

 

Bestel eenvoudig online

Wil jij jouw aluminium kozijn gaan schoonmaken? Bestel dan eenvoudig jouw Alurex speciaal online. Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur, dan kan je morgen al beginnen met het schoonmaken van jouw aluminium kozijnen!