Aluminium kozijnen schoonmaken

  • Geschrieben am
  • Durch Marthijn
Aluminium kozijnen schoonmaken

Eenvoudig jouw aluminium kozijn schoonmaken

Heb jij aluminium kozijnen? Dan is het belangrijk dat je jouw kozijnen regelmatig schoonmaakt. Door je kozijnen gemiddeld vier keer per jaar schoon te maken blijven de kozijnen in optimale conditie, gaan ze langer mee en hebben ze minder vaak problemen zoals slijtage en stroefheid. Vaak zijn na een tijdje (zwarte) vuilstrepen zichtbaar op je kozijnen. Deze strepen kunnen in eerste instantie geen kwaad, maar wanneer ze niet op tijd verwijderd worden kan het vuil inbranden. Als dit gebeurt raakt de toplaag beschadigd. 

 

Slecht onderhoud kan leiden tot oxiderende en doffe kozijnen. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Hoe je jouw aluminium kozijnen het best schoon kan maken en het langst mooi houdt lees je in deze blog. 

 

Aluminium kozijnen schoonmaken met Alurex speciaal

Met alurex speciaal maak jij je aluminium kozijnen schoon. Dit product is geschikt voor het verwijderen van vliegroest (lichte corrosie), straatvuil, stadsvuil, industriële vervuiling en aanslag van uitlaatgassen. Alurex speciaal bevat geen schuurmiddelen en tast de oppervlakte dus niet aan. Dit middel kan worden afgespoeld met water. Dit product is ook geschikt voor het schoonmaken van glas, RVS en non-ferro metalen. 

 

Alurex speciaal bekijken
aluminium kozijnen schoonmaken

 

De voordelen van Alurex speciaal

 

- Verwijdert lichte verontreiniging;

 

- Bevat geen schuurmiddelen;

 

- Tast oppervlakte niet aan;

 

- Etst niet op glas en rubber.

 

 

Hoe maak je jouw aluminium aluminium kozijn schoon?

Alurex speciaal moet je in eerste instantie verdunnen met water. De verhouding tussen water en Alurex speciaal is afhankelijk van de mate van corrosie en de vervuilingsgraad. De maximale verhouding hierbij is 1:15. Het product kan vervolgens worden aangebracht met behulp van een vernevelspuit, spons, doek of handlagedrukspuit. Daarna moet het middel 5 minuten inwerken. Wanneer het middel 5 minuten is ingewerkt dien je het oppervlak zeer goed af te spoelen met water. Door het afspoelen wordt een neutrale ondergrond bereikt. Wij adviseren om te starten met een proefvlak. Voor een oppervlakte tussen de 5 m2 en 10 m2 is 1 liter Alurex speciaal nodig. 

 

Bij het schoonmaken van de kozijnen is het belangrijk dat er van onder naar boven wordt gewerkt. Op deze manier worden lopers en strepen voorkomen!

 

Bestel eenvoudig online

Wil jij jouw aluminium kozijn gaan schoonmaken? Bestel dan eenvoudig jouw Alurex speciaal online. Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur, dan kan je morgen al beginnen met het schoonmaken van jouw aluminium kozijnen!