Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
26 Aug 2022

Zelf je garagevloer coaten

Garagevloer coating: zelf je vloer coaten

Zelf garagevloer coating aanbrengen is niet lastig, iedereen kan het. En dat is maar goed ook, want een coating kan de levensduur van je garagevloer flink verlengen! Daar wil je dus niet mee wachten.

In deze blog vertellen wij je onder andere waarom het belangrijk is om de garagevloer te coaten, welk type garagevloer coating je het best kunt gebruiken, wanneer je het kunt toepassen en hoe het in de praktijk gaat. 

Ga direct door naar:

 

Waarom wil ik mijn garagevloer coaten?

Het coaten van je garagevloer is belangrijk voor de bescherming van de huidige (beton)vloer tegen het intrekken van vloeistoffen, vuil en vocht. Ook voor het oog is een coating een plus: de vloercoating voor binnen geeft de garagevloer een schone, nette en esthetische afwerking. De coating maakt de vloer hard, waardoor deze geschikt is voor intensief gebruik. Met name voor een garagevloer is dit een belangrijke eigenschap. Dankzij onze garagevloer coating is jouw betonnen vloer slijtvast, sterk en vloeistofdicht. De garagevloer is bestand tegen krassen, sloten en slijtage. Je vloer is na het coaten eenvoudig te onderhouden.

Wanneer kan ik mijn garagevloer het beste coaten?

Het coaten van de garagevloer kan te alle tijde, zo lang het maar boven de 5 graden is. Let wel op de huidige staat van de ondergrond. Als de garagevloer momenteel, dus nog voor het coaten, te weinig opneemt, dan is het handig om Hechtprimer te gebruiken. Dit middel is in 8 dagen volledig uitgehard en kan in 16 uur overschilderd worden. Deze super hechtprimer is bestemd voor een gladde en niet zuigende ondergronden ondergrond zoals nieuw gevlinderd beton en tegels. Ook moet de vloer droog en stofvrij zijn en moeten scheuren vooraf afgedicht worden.

Wat heb ik nodig om mijn garagevloer te coaten?

De beste vloercoating voor jouw garage vind je in onze webshop onder vloercoating. Al deze coatings hebben een slijtvaste, sterke en vloeistofdichte garagevloer als resultaat. Als we één coating moeten kiezen voor garagevloeren, dan is het de Pegakote Epoxy vloerverf. Na het aanbrengen van deze coating kan zelfs met een heftruck over de vloer worden gereden zonder dat de vloer wordt beschadigd.

De mengverhouding van de vloeistof is 6.2 (basis) bij 1 (verharder). Wanneer de coating wordt aangebracht middels een roller en airless applicatie is het verbruik 300 g/m², afhankelijk van factoren zoals de ruwheid en poreusheid van de ondergrond. Het gebruik voor de overige coatings is te vinden op de betreffende pagina's van de vloercoating.

Met ons garagevloercoating doe-het-zelf pakket heb je in één keer alle benodigde materialen om direct zelf en professioneel aan de slag te gaan met het coaten van jouw garagevloer. Het pakket bestaat uit de volgende producten: 1x Pegakote vloercoating (4 kilo), 1x Verfroller, 1x Verfbakje en 1x Blokkwast.

 

Garagevloercoating doe-het-zelf pakket: €136,95,-

 

Stappenplan voor het coaten van een garagevloer

Tot slot natuurlijk het daadwerkelijke aanbrengen van de garagevloer coating. Voor gebruik moet de coating intensief geroerd worden tot een homogeniteit, bij voorkeur met een elektrische menger. Voeg de verharder geleidelijk toe aan het basismateriaal tijdens het roeren en meng minimaal 3 minuten door elkaar tot een egale kleur is ontstaan. Aanbrengen kan met een kwast of airless spuit, maar ook gewoon met een verfroller. Samengevat, de stappen voor het coaten van een garagevloer:

Stap 1. Zorg ervoor dat de ondergrond zuiver, droog en vrij van opstijgend grondvocht is. De ondergrond is de basis voor de uiteindelijke vloer. Let voor het aanbrengen dus wel op de staat van de huidige ondergrond: moet hier nog hechtprimer toegepast worden?;

Stap 2. Roer de vloercoating intensief tot een homogeniteit, bij voorkeur met een elektrische menger bij lage snelheid;

Stap 3. Voeg de verharder geleidelijk toe aan het basismateriaal tijdens het roeren en meng minimaal 3 minuten door elkaar tot een egale kleur is ontstaan;

Stap 4. Dien de coating in dunne lagen gelijkmatig aan met een kwast of verfroller;

Stap 5. Laat de coating ongeveer 24 uur drogen;

Stap 6. Breng een eventuele tweede laag aan en laat weer drogen.

Let voor het aanbrengen dus wel op de staat van de huidige ondergrond: moet hier nog hechtprimer toegepast worden? De ondergrond is namelijk de basis voor de uiteindelijke vloer.

 

Voordelen garagevloer coating

- Onze garagevloer coating is in verschillende kleuren leverbaar;

- De coating is eenvoudig zelf aan te brengen;

- Na het coaten is de garagevloer bestand tegen krassen, stoten en slijtage;

- De coating maakt de vloer vloeistofdicht;

- Je vloer is nu eenvoudig te onderhouden.

Overige soorten vloercoating

Heb je geen pakket nodig maar alleen vloercoating? Al onze coatings hebben een slijtvaste, sterke en vloeistofdichte garagevloer als resultaat. Als we één coating moeten kiezen voor garagevloeren, dan is het de Pegakote Epoxy vloerverf. Na het aanbrengen van deze coating kan zelfs met een heftruck over de vloer worden gereden zonder dat de vloer wordt beschadigd. De mengverhouding van de vloeistof is 6.2 (basis) bij 1 (verharder). Wanneer de coating wordt aangebracht middels een verfroller en airless applicatie is het verbruik 300 g/m², afhankelijk van factoren zoals de ruwheid en poreusheid van de ondergrond. Het gebruik voor de overige coatings is te vinden op de betreffende pagina's van de vloercoating.

Succes! 

Heb je na deze uitleg nog vragen of extra uitleg nodig over het coaten van uw garagevloer? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via +31(0)573 795264, stuur een mailtje ([email protected]) of stuur een chatbericht. Wij helpen je graag verder!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »