Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Jun 2021

Houtrot impregneer professioneel

Houtrot professioneel impregneren doe je zo

Het is geen onbekend feit en ook jij weet er waarschijnlijk van: hout kan rotten. Wanneer vocht vrije baan krijgt, kan het indringen in houtwerk, zorgen voor schimmels en leiden tot houtrot. Houtrot kan flinke schade aanrichten, dus het is belangrijk dat je het niet zo ver laat komen. Makkelijker gezegd dan gedaan, of niet?

Controleer het huis rondom je huis regelmatig op houtrot, bijvoorbeeld elk seizoen een keer. Denk aan je schutting, houten meubels, kozijnen, schuur en overkapping. Wordt het hout (plaatselijk) donker, zacht of zie je houtrot? Klinkt het hout hol wanneer je erop klopt en begint de verf af te bladderen? Het zijn allemaal tekenen van houtrot, tijd om actie te ondernemen dus! In deze blog vertellen we hoe je houtrot kunt voorkomen en genezen door je hout te impregneren met houtimpregneermiddel.  

Ga direct door naar:

 

Houtrot impregneren, dit zijn de voordelen

Houtrot is vervelend, maar goed te behandelen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter je houtrot kunt voorkomen of genezen. Een manier om (verdere) houtrot te voorkomen is door je hout te impregneren. De voordelen daarvan? 

  • Het impregneermiddel is eenvoudig aan te brengen met behulp van een Gloria Prima 5 spuit;

  • Je hout blijft langer mooi;

  • Minder kans op instortingsgevaar en lekkage;

  • Het is beter voor je gezondheid, schimmels kunnen je luchtwegen aantasten.

 

Houtrot impregneermiddel, impregneren als een professional

Ventosil HI Houtimpregneer is erg geschikt voor het voorkomen van houtrot. Het water- en vuilwerende impregneermiddel voor hout is onder andere geschikt voor schuttingen, daken, tuinmeubels, vlonders en kozijnen. Het middel kan binnen en buitenshuis gebruikt worden, op hard en zacht hout. Met 1 liter Ventosil HI, verkrijgbaar in een handige spuitflacon, bescherm je ongeveer 8 vierkante meter hout.

 

Professioneel houtrot impregneren in 4 stappen

Voordat je begint met het impregneren van je hout, is het belangrijk dat je dak droog is. Begin dus niet net na een regenbui, maar wacht tot de zon het hout heeft gedroogd. Het duurt ongeveer 12 tot 24 uur voordat het impregneermiddel opgedroogd is, dus begin ook niet net vóór een regenbui. De minimale verwerkingstemperatuur van dit impregneermiddel is 5 graden, de maximale temperatuur 35 graden. 

 

Zo impregneer je jouw hout als een professional in 4 stappen:

Stap 1. Verwijder eventuele plekken met houtrot. Zorg dat het hout schoon, droog en vetvrij is. Dek eventuele ramen af;

Stap 2. Breng het impregneermiddel door middel van nevelen van boven naar beneden aan met een lage druk spuit, bijvoorbeeld de Gloria Prima 5;

Stap 3. Ga door tot een egale laag ontstaat en al het hout vochtig is. Breng eventueel binnen 2 uur een tweede laag aan;

Stap 4. Laat het impregneermiddel nu 12 tot 24 uur drogen en jouw hout is beschermd tegen houtrot!

 

Kunnen wij je helpen?

Bij 123impregneer.nl helpen wij je graag. Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het houtimpregneermiddel? Wil jij er zeker van zijn dat je de houtrot professioneel impregneert? Neem eenvoudig contact met ons op via de mail of telefonisch, dan zoeken we samen naar het juiste antwoord.

Mail: [email protected]

Bel: +31(0)573 795264